Seks stjerner til Big Fat Viskinde!

De nye skiver fra Big Fat Snake og Peter Viskinde er lige gode - og lige dårlige

Big Fat Snake - er til at genkende på karrierens tolvte studiealbum. (Foto: RecArt)
Big Fat Snake - er til at genkende på karrierens tolvte studiealbum. (Foto: RecArt)

Big Fat Snake: 'Come Closer' (RecArt) Udkommer mandag 24. januar

Peter Viskinde Band: 'I Live' (Poplick) Udkommer onsdag 26. januar

Trods bandnavnet har Big Fat Snake aldrig været fede, og særligt store er de heller ikke længere, så det virker noget tragikomisk, at orkesteret har ladet sig fotografere med deres gamle platinplader i baggrunden på coveret til det typisk tilforladelige tolvte studiealbum, ’Come Closer’.

Håndværksmæssigt er veteranerne stadig et habilt bekendtskab, og ’Love is Freeware’ og ’Every Negative’ er veldrejede ørehængere i den bløde popsoul-genre, som Anders Blichfeldts velsmurte stemmebånd smyger sig ubesværet om.

En haveslange
Big Fat Snake er anderledes anstrengende på friskfyrs-funky ’Rebuilding’ og ’Only One Like You’, mens fire blodfattige ballader understreger, at kvintetten bestemt ikke har glemt, hvordan man keder sig.

Mod slut er en akustisk og stemningsfuldt knirkende version af ’Only One Like You’ overraskende klædelig, og pludselig er der lidt bid i Big Fat Snake, der ellers insisterer på at være nogenlunde ligeså tamme som en haveslange.

Viskinde lever
Slængets gamle ven, Peter Viskinde, er såmænd også aktuel med en ny skive, der lyder som de gamle, og koncertoptagelsen ’I Live’, der stammer fra en optræden på Vejle Musikteater i november, flytter ikke indtrykket af manden en millimeter.

Repertoiret består af schlagere fra både solokarrieren og årene med Big Fat Snake, og tilsat behjertet entusiasme og en til tider noget gumpetung trio udøver Viskinde en standardiseret traditionalisme, der som et halvfuldt boogieband på den lokale bodega hverken forulemper eller fornyer rock’n’roll det fjerneste.