Skidt nyt: Seebach i problemer

Hitmagerens nye sange overdøves af de gode gamle på opsamling, som udstiller hans tilbagegang

Rasmus Seebach er sin generations mest succesfulde musiker herhjemme med 45 platinplader for sin fem studiealbum. Foto: Per Lange
Rasmus Seebach er sin generations mest succesfulde musiker herhjemme med 45 platinplader for sin fem studiealbum. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Rasmus Seebach: 'Tak for turen' (Capitol/Universal) Ude 8. november

’Hvordan synes du selv det går’ hedder et af de fem tvivlsomme, nye numre på Rasmus Seebachs første opsamling.

Det går jo ikke dårligt med popstjernen, men det har altså gået betydeligt bedre.

Rasmus Seebach: Befriende bøvet

Udover håndfulden af nye sange er ’Tak for turen’ spækket med 21 velkendte skæringer, og tendensen er tydelig: Seebach er blevet svagere.

Kikset Seebach: Mere sex og ih åh uh

Ti år inde i en afsindig succesfuld karriere gør københavneren status på et tidspunkt, hvor han alene for sine studiealbum har scoret hele 45 platinplader, men både kommercielt og musikalsk savner han fordums gennemslagskraft.

Det siger dog mest om storhittende ørehængere som ’I mine øjne’, ’Olivia’ og ’Engel’, hvor Seebach trådte frejdigt ind i en forvirrende verden med mundrette refræner, enhver kunne forstå. 

Klassisk farmand
Manden er latterliggjort omtrent ligeså meget, som han er elsket, men bag den bøvede fremtoning er han en respektindgydende pophåndværker, der har forstået, at melodier er grunden til, det hedder Melodi Grand Prix.

Rasmus har dem ikke fra fremmede. Han har dem fra Tommy. ’Farfar sang’ er klassisk farmand, og hans version af ’Under stjernerne på himlen’ glider familiært og ubesværet ind i kollektionens legende, melodiske flow.

Rolig nu: Seebach forandret efter flop

Hitmageren spænder ben for sig selv på dansegulvet, når han som Bambi skøjter rundt til tonerne af ’Lidt i fem’, ’Farlig’ og ’Natteravn’, mens han er helt anderledes nærværende, når han beholder jordforbindelsen ved pianoet under balladerne ’Flyv fugl’, ’Tusind farver’ og drivende sentimentale ’Den jeg er’.

Seebach i åbent opgør med Lukas

Symptomatisk for Seebachs manglende evne til at forny sig så handler to af de nye sange om at gå på druk igen og igen. Hvis man fjernede byture, kærlighed og familie fra hans tekstunivers, så ville han lave instrumentalmusik.

Dødsmetal, progressiv rock eller outlaw country? Det er svært at se, hvor Seebach skal bevæge sig hen, men noget skal der ske. Hvis han bliver stående, bliver det værst for ham selv. Og danskerne. Det går ikke.

Coveret til Rasmus Seebachs første opsamling, 'Tak for turen', som indeholder 21 gamle numre og fem nye.
Coveret til Rasmus Seebachs første opsamling, 'Tak for turen', som indeholder 21 gamle numre og fem nye.
 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+