Trist nyhed fra Marie Key

Den krøllede popstjerne fremstår for glat på vemodigt album, der mangler de afgørende ørehængere

38-årige Marie Key har indspillet 'Giganter' i New York og København, og hun samarbejder med blandt andre Medina. Foto: Morten Jerichau
38-årige Marie Key har indspillet 'Giganter' i New York og København, og hun samarbejder med blandt andre Medina. Foto: Morten Jerichau
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Marie Key: 'Giganter' (Genlyd/Sony) Ude 23. marts

Marie Key har problemer med kærligheden på ’Giganter’. Hun har også problemer med musikken.

Trods diskrete fornyelser i form af flere akavede kunstgreb udvikler Key sig ikke afgørende, og sarte nuanceforskelle er ikke nok på et album, hvor hun for sjældent formår at få popørerne til at blafre.

Marie Key banker rocklegende

Flere sange kredser om et forlist forhold, men Keys skrøbelige inderlighed fremstår hæmmet og tilknappet, så kun undtagelsesvis er hun vedkommende på balladen ’Bruge dig’, hvor hun blotter et knust hjerte.

Gode gamle ’Uden forsvar’ og ’Landet’ havde uimodståelige hooks, der gjorde Key til folkeeje, men hitkvaliteterne udebliver denne gang, selvom ’Det vi sagde’, ’Regn’ og ’Frie’ er melodisk velfunderede og stilfærdigt tiltalende.

Stjerner på stribe
Københavneren er blevet 38, hvilket man ikke kan høre på hendes sært uskyldsklare og nærmest barnlige stemmeføring, som er placeret centralt i et karakteristisk luftigt og elektronisk lydbillede.

Keys røst er måske nok mærkelig, men ikke desto mindre giver den hendes ferske sound personlighed, og hvis sangskriverens stemme var ligeså strømlinet som sangene, så ville det være ren Ikea-pop.

Marie Key er stadig 13 år

Brudstykker af småfilosofiske interviews med Paprika Steen, Helle Thorning-Schmidt, Suzanne Brøgger og Thomas Helmig er lagt ind mellem numrene, hvilket ender som et noget tvivlsomt forsøg på at tilføre ’Giganter’ en form for dybde.

Gæsteoptrædener af blandt andre Lis Sørensen, Benal og Nik & Jay er mere forstyrrende end befordrende, og albummet punkterer under ’Stjernerne falder’ med Medina på klynkevokal. Det minder om noget fra børnenes MGP.

Keys melankoli forløses i håb og optimisme med pladens sidste tre sange, der peger frem på en plade, hvor hun ellers ikke rigtigt kommer nogen vegne.

Kort sagt problematisk.

Coveret til Marie Keys fjerde soloalbum, som er produceret af Rasmus Bille Bähncke og Jannik Brandt Thomsen.
Coveret til Marie Keys fjerde soloalbum, som er produceret af Rasmus Bille Bähncke og Jannik Brandt Thomsen.

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+