Trods livstegn: TV-2 går døde

Det jyske veteran-band lyser op i glimt på albummet 'Tæt trafik i Herning', der dog ikke står distancen

TV-2 præsenterer det nye udspil ved lyttesessions i København og Aarhus mandag og tirsdag, og kvartetten turnerer i 2019. Foto: Universal
TV-2 præsenterer det nye udspil ved lyttesessions i København og Aarhus mandag og tirsdag, og kvartetten turnerer i 2019. Foto: Universal
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

TV-2: 'Tæt trafik i Herning' (Universal) Ude 9. november

Man behøvede ikke være kyniker for at afskrive TV-2 efter dødssejleren ’Det gode liv’ fra 2015, men der er faktisk livstegn på den aktuelle opfølger, ’Tæt trafik i Herning’.

Veteranernes 114. album - sådan føles det i hvert fald - åbner med et overraskende beskidt bluesrock-riff på ’Don’t Get Me Started’, og man aner et nybrud i bandets gammelkendte lydbillede.

TV-2 går helt i sort

TV-2 er og forbliver dog TV-2, så man skal langt ned i nuancerne for at finde overraskelser fra det 37 år gamle orkester.

Steffen Brandt viser imidlertid en tiltalende øm og personlig side af sin sædvanligvis ironiske sangskrivning på den vedkommende og meget menneskelige ’Tintin i Tibet’.     

Almindelige danskere
Generelt komponerer den underfundigt samfundsrevsende frontmand dog helst skæve portrætter af ret almindelige danskere, og kvindeskæbnerne i både pladens titelnummer og ’Buddy Holly i Sønderborg’ præsenteres med en vis friskhed og musikalsk tæft.

Til gengæld bider satiren ikke i ghettosangen ’Stille og rolig søndag i Aarhus V’, hvor man får indtryk af, at Brandt har tilbragt betydeligt mere tid i Risskov.

Genudsendelse af TV-2

Han har aldrig været en stor sanger, og stemmen er ikke blevet større, så det føles næsten, som om han reciterer digte, når TV-2 mister melodien på blandt andre ’Det her er ikke en quiz’, ’Ødelagt land’ og ’Drengene fra Caltex’.

Færdige? Kæmpe fiasko for TV-2

Kvartetten giver comeback til englænderen Greg Walsh, der producerede nogle af bandets største succeser, men også Kristian Leth hjælper til, og de udstyrer i glimt jyderne med en dreven fyndighed, som sparker lidt til et ellers enormt bedaget og forudsigeligt udtryk.

TV-2 går døde i deres trummerum, længe inden ’Tæt trafik i Herning’ triller i mål. Ikke desto mindre får de skubbet den i garagen.

Coveret til 'Tæt trafik i Herning', som indeholder 12 sange og er produceret af Kristian Leth og britiske Greg Walsh.
Coveret til 'Tæt trafik i Herning', som indeholder 12 sange og er produceret af Kristian Leth og britiske Greg Walsh.
 

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind