Tror det er løgn: Stjerne fra Gasolin' chokerer

Efter frygtelig solodebut overrasker Søren Berlev enormt med medrivende rock'n'roll i ny konstellation

Søren Berlev har dannet Berlev's Rock'n'Roll med yngre musikere - Flemming Rasmussen har produceret deres plade. Foto: Linda Johansen
Søren Berlev har dannet Berlev's Rock'n'Roll med yngre musikere - Flemming Rasmussen har produceret deres plade. Foto: Linda Johansen
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Berlev's Rock'n'Roll Hotel: 'You Can Make It!' (Berlev's Rock'n'Roll Hotel/The Orchard) Ude 30. november

Generelt anses Søren Berlev for at være den mindst talentfulde af de fantastiske fire fra Gasolin’. Rytmeholderen er vel nærmest Nakskovs svar på Ringo Starr.

Den tvivlsomme status kunne Berlev sagtens leve op til på sin komplet håbløse solodebut, ’Timeless Choice’, der desværre udkom i 2008.

Gasolin' rumsterer igen

Siden har den nu 68-årige veteran dannet bandet Berlev's Rock'n'Roll Hotel med tre yngre gutter, og deres første album, ’You Can Make It!’, er såmænd nærmest sensationelt mere medrivende, end Kim Larsen generelt var i karrierens efterår og vinter.

Man tror det er løgn. Det er det ikke.

Bundsolidt baskende Berlev fremstår genfødt bag trommerne som Lollands helt egen Phil Rudd, når rockhotellet sparker dørene op til en omgang alt andet end stueren rok og rul med AC/DC og The Rolling Stones i bagagen.

Flabet stemmeføring
Det er måske nok bare rock’n’roll, men det virker, og på herligt underholdende og ukompliceret vis flirter uforfalskede skæringer som ’Don’t Fool Me’, ’I Got Rhythm’ og pladens heftige titelnummer med selve den basale fryd ved en skøn rockskæring.

Berlev har selv skrevet de uprætentiøse, melodiske og riffbaserede sange, hvis simple budskaber og umiddelbare tone munder ud i troværdige kærlighedserklæringer til en genre, han har beskæftiget sig med i mange årtier.

Larsen til salg: Aldrig set noget lignende!

Det har albummets producer også, og det kan man sagtens høre, for Flemming Rasmussen, der står bag flere af Metallicas hovedværker, har iscenesat Berlev's Rock'n'Roll Hotel i et dynamisk og driftssikkert lydbillede, hvor musikken får plads til at ånde.

Gasolin' rumsterer igen

Sangeren Esben Hegelund er et forfriskende bekendtskab i front med en karismatisk og flabet stemmeføring, som er et forsinket ekko af den slingrende charme, der på sin vis altid fik Gasolin’ til at ligne uimodståeligt glade amatører.

Berlev er stærkt tilbage. Det var Sørens.

Coveret til Berlev's Rock'n'Roll Hotels aktuelle 'You Can Make It!', som indeholder 11 numre og varer 39 minutter.
Coveret til Berlev's Rock'n'Roll Hotels aktuelle 'You Can Make It!', som indeholder 11 numre og varer 39 minutter.
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind