Udbrændt: Sebastian med gangstativ

Den rutinerede sangskriver pruster sig ufikst igennem endnu et overordentligt akavet og klodset album

Sebastian alias Knud Torben Grabow Christensen begynder i morgen onsdag en landsdækkende soloturné i Hillerød. Foto: Susanne Øhrgård
Sebastian alias Knud Torben Grabow Christensen begynder i morgen onsdag en landsdækkende soloturné i Hillerød. Foto: Susanne Øhrgård

Sebastian: 'Hun nåede at klappe hunden' (Playground) Ude 26. april

Sebastian turnerer og udsender plade i utrætteligt tempo på sine gamle dage. Musikalsk lyder han dog bare træt og bedaget.

Veteranen, der fylder 70 sidst på året, er aktuel med ’Hun nåede at klappe hunden’, som er endnu et uskønt udspil fra en mand, der er faret vild i karrierens vinter.

Knud Torben Grabow Christensen alias Sebastian drager på landevejen de kommende uger. Foto: Tariq Mikkel Khan DK Album-anm. Dårligt nyt fra Sebastian

Sløseriet er alene om at blomstre på et vissent album, hvor sangskriveren selv er lemfældig opsynsmand i skikkelse af producer.

Med uvurderlig hjælp fra Nikolaj Nørlund har Niels Skousen igen og igen kultiveret relevante plader som velbevandret oldtimer, men Sebastian savner åbenlyst en kaptajn til at guide sin synkende skude.

Sløjt arrangeret
Når han forsøger at være frisk og funky på ’De 14 hjerner’ og ’På bagsiden’, virker det, som om han har budt et gangstativ op til dans, og linjen ’Når computten går kaputten’ fra førstnævnte er noget af en klods at have om bentøjet.

De anderledes afdæmpede ’Lille hjertesang’ og ’Hymne til efteråret’ er mere klædelige, men skivens klang er grundfesen i alarmerende grad, og sangene er ualmindeligt sløjt arrangeret.

Sebastian - veteranen er ikke just i sprudlende spillehumør. (Foto: Jan Sommer) DK Album-anm. Tåkrummende Sebastian

Sebastian pruster, så man skulle tro, hans lunger var klappet sammen, og bag ham swinger ellers garvede Nils Henriksen, Klaus Menzer og Michael Friis som en dørkarm.

67-årige Knud Torben Grabow Christensen alias Sebastian er aktuel med karrierens 30. studiealbum. Foto: Jan Unger DK MusikNYT Sebastians triumf: Første gang i 30 år

’Hun nåede at klappe hunden’ udvikler sig fra rod til kaos til sidst, hvor tre ældre numre - det ene på dårligt engelsk - er med til at mudre det i forvejen plumrede indtryk af et forkrampet makværk.    

Engang skrev Sebastian sange, man kunne klappe af. Nu er tiden kommet til at klappe i.

Coveret til tre kvarter lange 'Hun nåede at klappe hunden', der blev indspillet i januar og februar på Frederiksberg.
Coveret til tre kvarter lange 'Hun nåede at klappe hunden', der blev indspillet i januar og februar på Frederiksberg.
 

231 kommentarer
Vis kommentarer