Under en elektrisk sol

Jacob Bellens lukker for alvor lyset ind på sit tredje soloalbum

'Polyester Skin' kunne godt gå hen og blive den talentfulde Jacob Bellens egentlige gennembrud. (Foto: Jonas Bang
'Polyester Skin' kunne godt gå hen og blive den talentfulde Jacob Bellens egentlige gennembrud. (Foto: Jonas Bang

Jacob Bellens: 'Polyester Skin' (HFN/Playground) udkommer 5. februar

Jacob Bellens (der også er mere eller mindre aktiv i ensemblerne I Got You On Tape og Murder) har på sine nu tre soloudgivelser gradvist lukket mere og mere lys ind i det oprindeligt ret melankolske univers. Ja på aktuelle ’Polyester Skin’ er vi ude i noget, der ligger snublende nær på rendyrket popmusik. Hvilket han nu ikke skal høre et ondt ord for.

Jacob Bellens: Fem plader der ændrede mit liv

Det lettere og langt mere elektronisk dominerede lydbillede kan i høj grad tilskrives produceren Kasper Bjørke (eks-Filur), der har sat sit markante aftryk på alle sangene her, der ikke sjældent leder tankerne hen på firsernes elektro-pop, selv om der ind i mellem også dukker både strygere og blæsere op.

Omslaget til 'Polyester Skin'.
Omslaget til 'Polyester Skin'.
 

Men de medrivende og melodiøse klange står i ret god kontrast til Bellens mørke og klangfulde røst, der altid har været hans absolutte trumfkort, selv om det heller ikke gør noget, når der kommer lidt mere bund i lyden som på 'Ace of Spades' og ’Caught in the Act’, der næsten beder om et Trentemøller-remix.

Sortseer ser lyset på ambitiøs optur

’Polyester Skin’ udgives på det Hamborg-baserede selskab HFN, der også har andre danske navne som førnævnte Trentemøller, Darkness Falls samt Lydmor & Bon Homme i sin stald, og hvis det skal tolkes som Bellens forsøg på at nå ud over landets grænser, så må ’Polyester Skin’ siges at være et yderst indbydende visitkort, hvis imødekommende og brusende sange nærmest lyder som en (tiltrængt) forårsbebuder. Den elektroniske sol skinner i hvert fald varmt og vederkvægende.