Utrolig: Død legende kæfter op igen

Danmarks eneste Dan Turèll taler rapkæftet videre fra graven i genoptaget samarbejde med Halfdan E

Dan Turèll midt i 1980'erne - den populære  beatpoet fra Vangede døde af kræft i en alder af kun 47 i 1993. Foto: Mik Eskestad/Ritzau Scanpix
Dan Turèll midt i 1980'erne - den populære beatpoet fra Vangede døde af kræft i en alder af kun 47 i 1993. Foto: Mik Eskestad/Ritzau Scanpix
Følg Musik
Følg DK Album-anm.

Dan Turèll + Halfdan E: 'Telefon til afdøde' (Crunchy Frog/Playground) Ude 8. november

Dan Turèll klaprer med kistelåget igen. Han er ikke til at holde nede. Heldigvis.

Den uforlignelige multikunstners gamle makker Halfdan E har på ny sat musik til Onkel Dannys rablende efterladenskaber, og det er der kommet endnu en herlig skive ud af.

Blachmans kæreste mangler X-faktor

’Telefon til afdøde’ fortsætter ufortrødent den boblende stil fra duoens debut, ’Pas på pengene!’, og posthume ’Glad i åbningstiden’, der begge kom i 1990’erne, så det er bare med at holde på den sorte hat, brillerne og fipskægget, når motormunden giver rapstjernerne baghjul.

Turèll stepper rundt på sine velkendte hjemmebaner i Vangede og Vesterbro, men hans forrygende ekvilibrisme, timing og tempo gør, at den sprudlende ordstrøm aldrig føles forudsigelig.

Hæslige kor
Lydcollagerne af Halfdan E pepper den afdøde entertainer op med sans for recitationernes spøgefulde og sprælske facon, og kun i form af nogle hæsligt fimsede kor på ’Livet i Istedgade’ samt især søgte ’Verdens skæve gang (Oehlenschläger og videre)’ begår produceren gravskænding.

Turèll sættes spillevende i scene med elektronisk dub gennem den skønt vuggende ’Folk i Vangede’, hvor poeten demonstrerer sin legende evne til at efterlade hverdagen enestående.

Farvel og tak til rocklegende i Tivoli

’Provins parcelhus baghave blues’ strejfer en vemodig tone på hakkende togskinner, mens entertaineren er i sit helt rette, røgfyldte element i Halfdan E’s vidunderlige kulisse på ’Humphrey Bogart morgen’.

Vanvid: Det rabler for Jørgen Leth

Kun Turèll kunne finde på at lave groteske ’Lørdag aften, tandlægevagten’, men enhver kan sætte sig ind i venteværelsets skrækscenarie.

Det er skønt at have originalen tilbage.     

Coveret til 14 spor lange 'Telefon til afdøde', som er det tredje album fra makkerparret Dan Turèll og Halfdan E.
Coveret til 14 spor lange 'Telefon til afdøde', som er det tredje album fra makkerparret Dan Turèll og Halfdan E.
 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+