Aftalt slåskamp: Amok på festival

Kom med ind i Copenhells heftige moshpit, når svenskeren Michael Kihlén får blå og gule mærker

Der var tæt trafik på dansegulvet, da det amerikanske band Terror og deres fans slap entusiasmen løs på Copenhell. Video: Per Lange

Metalfestivalen Copenhell fejrer tiårs jubilæum på Refshaleøen i denne weekend med 25.000 deltagere.

I den anledning satte vi os for at undersøge, hvordan det er at gå amok i en såkaldt 'moshpit'.

Sanger Maynard James Keenan fra amerikanske Tool, der er det navn, Copenhells gæster har ønsket mest nogensinde. Foto: Per Lange Koncert-anm. Drømmen brast: Hovednavn skuffede

En moshpit er et begreb, der er opstået i metalverdenen. En flok publikummer oppe foran scenen indgår i et koordineret masse-skubberi.

Der er inden sure miner, hvis man får en albue i ansigtet. Og ryger du på jorden, bliver du øjeblikkeligt samlet op igen. Det er aftalt slåskamp.

Nærmest terapeutisk
At dømme efter de glade ansigter på deltagerne efter en moshpit er det en forløsende, nærmest terapeutisk energiudladning. Og hvis man nu ikke er til hverken spinning eller yoga, så er her i hvert fald et alternativ.

Michael Kihlén var mere end villig, da Ekstra Bladet tilbød den blonde gut at være kameramand. Foto: Per Lange
Michael Kihlén var mere end villig, da Ekstra Bladet tilbød den blonde gut at være kameramand. Foto: Per Lange

Vi spurgte en langhåret, svensk moshpit-entusiast ved navn Michael Kihlén, om han ville hjælpe os. Det ville han gerne - så vi spændte et GoPro-kamera fast på brystet af det 20-årige energibundt og slap ham løs i vanviddet, da det amerikanske band Terror underholdt.

Kom med på den vildeste tur i helvede i klippet øverst i artiklen.

Corey Taylor  cementerede sin status som en af heavy metals mest medrivende frontmænd. Arkivfoto: Herbert P. Oczeret/AFP/Ritzau Scanpix Koncert-anm. Helvede venter: 12.009 i amokrus

Udsolgte Copenhell fortsætter i dag, hvor man kan få blå og gule mærker til blandt andre Lamb of God og hovednavnet Slipknot.

Michael Kihlén mestrerer også en anden ædel disciplin for heavyhoveder - crowdsurfing. Video: Per Lange

154 kommentarer
Vis kommentarer