Annonce:
Annonce:

Amerikaner bag ny stor musikfestival i København

Guitaristen Aaron Dessner fra rockbandet The National skaber ny festival på Refshaleøen

Aaron Dessners eget band The National spiller naturligvis på den nye festival. Foto: Lars Krabbe
Aaron Dessners eget band The National spiller naturligvis på den nye festival. Foto: Lars Krabbe
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Suveræn intimkoncert med The National før Roskilde

Aaron Dessner, der er en af guitaristerne i det amerikanske band The National, har taget initiativ til en ny festival. Den åbner portene næste sommer for mellem 10.000 og 15.000 gæster på Refshaleøen i København.

Festivalen får navnet Haven, og at den bliver placeret i København er ikke tilfældigt. Aaron Dessner er nemlig dansk gift.

- København har nu i 10 år været mit andet hjem. Mine kone, Stine, er dansk, og vores børn, Ingrid og Robin, har nået en alder, der har fået os til at beslutte os for at have base i Danmark, siger Aaron Dessner til Politiken.

Aaron og hans bror Bryce er begge involveret i små festivaler i USA og har været initiativtagere til mange former for musikalske samarbejder.

The National på Roskilde Festivals Orange Scene i 2013. Foto: Claus Bjørn Larsen
The National på Roskilde Festivals Orange Scene i 2013. Foto: Claus Bjørn Larsen
 

Annonce:

Venner med Claus Meyer
Aaron Dessner har blandt andet i samarbejde med Bon Ivers forsanger, Justin Vernon, været med til at starte en nytænkende festival i Vernons
hjemby, Eau Claire, i Wisconsin.

Den ånd vil han gerne overføre til dansk jord, og anledningen bød sig, da kokken og iværksætteren Claus Meyer inviterede The National til at spille på Lilleø for 700 mennesker.

Mørkemænd oplyste Orange

Efter mødet med Refshaleøen og Claus Meyer opstod de første spæde ideer til en ny festival.

- For mig handler det om at sætte sig selv i nye situationer, hvor der måske kan opstå noget anderledes musik, hvor man krydser genregrænser, samarbejder og skaber noget nyt på stedet, siger Dessner om tankerne bag festivalen.

En anderledes oplevelse
The National vil selv være blandt hovednavnene på sommerens Haven-festival. Derudover lover Aaron Dessner, at gæsterne vil få en anderledes oplevelse på Refshaleøen.

Annonce:

- Selvfølgelig kommer der gode navne, men det bliver mere en opdagelsesrejse i ny musik og visuel kunst. Danmark har nogle virkelig gode festivaler, og det er egentlig ikke vores mening, at vi skal ud og konkurrere med dem, siger Aaron Dessner til Politiken.

- Vi kommer med noget andet, som handler om at lade gode venner mødes og så se, hvad der sker.

Mad og drikke
Mikkel Borg Bjergsø, grundlæggeren af bryggeriet Mikkeller, er med på vognen.

Annonce:

- Jeg kunne virkelig godt lide ideen om at have en fed, international musikfestival, hvor niveauet på mad- og drikkefronten også er uhørt høj. Alle de barer og restauranter, jeg har startet, har jeg iværksat, fordi jeg har savnet den slags steder i København. Steder, hvor jeg selv gerne ville hænge ud eller spise på. Sådan er det også med denne festival, skriver Mikkel Borg Bjergsø i en pressemeddelelse.

På festivalen er ambitionen, at musikken skal spille sammen med store mad- og drikkeoplevelser.

- Jeg har sammen med Kenneth Bager i 5 år lavet micromusik-festivalen AppleFlower på Lilleø. I 2014 optrådte The National  hos os. Siden dengang har vi udviklet et venskab familierne imellem, så da Aaron og Mikkel spurgte, om vi ville være med til at skabe HAVEN, sagde vi ja med det samme. AppleFlower har givet mig uforglemmelige øjeblikke i grænselandet mellem mad og musik – både som entreprenør og som gæst - og vi har længe drømt om at være med til at etablere noget i større skala, tættere på København, siger Claus Meyer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: