Amy Winehouse sagde ja - og døde

Danske Johnny Stage har til gengæld Roxy Musics Chris Spedding med på sit andet soloalbum

Johnny Stage har arbejdet med både Sort Sol og Keld Heick. (PR Foto)
Johnny Stage har arbejdet med både Sort Sol og Keld Heick. (PR Foto)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

- Det slog mig sgu lidt ud, det må jeg indrømme, siger sangeren og guitaristen Johnny Stage, der i dag udsender sit andet solo-album, 'Rock Ola'.

Man forstår godt, hvis han har haft det som om, han har fået foræret en gratis ferie på en eksotisk Bounty-ø for så at opdage fem minutter før afgang, at rejsen er aflyst.

Nu drejer det sig dog ikke om afslapning i poolen med en svalende rom og cola ved bassinkanten og med masser af bikini-babes svansende omkring sig.

Det handler om musik. Til det nye album skrev den 45-årige musikant et nummer med titllen 'Blood Shot', og han tænkte stort, da han ville finde én at synge duet med på sangen.

Amy Winehouse sagde ja 14 dage før, hun døde. (AP Photo)
Amy Winehouse sagde ja 14 dage før, hun døde. (AP Photo)
 

Rimeligt 'ude i hegnet'
- 'Jeg skriver sgu til Amy Winehouse. Det var i 2011, og nok var hun på det tidspunkt rimeligt meget 'ude i hegnet', men hun havde dog lige lavet en duet med Tony Bennett.

- Jeg fandt en profil på Facebook, der virkede troværdig. Og hun svarede sgu. Var cool og bad mig skrive til hende på pladeselskabets mail. Det bekræftede mig i, at det var den rigtige Amy, jeg havde fat i.

Bryan Ferrys søn kæmper for livet

Bryan Ferry skal skilles

- Vi skrev lidt frem og tilbage, og hun bekræftede sgu, at hun gerne ville være med. Desværre var det 14 dage før, hun døde, siger Johnny Stage.

Mor sagde nej
Så måtte han i gang med at finde et andet emne og endte med at vælge et talent på bare 14 år - Eva Arnby.

Det er dog ikke hende, der er med på videoen, som du kan se herunder.

Se videoen her

- Hun havde ellers sagt ja, men da moderen fandt ud af, at hun skulle være topløs, fik hun ikke lov. I stedet er det en professionel model, der medvirker, griner Johnny Stage.

Lykkedes det ikke at få Amy Winehouse med på pladen, så er der dog en anden, international anerkendt musiker med på 'Rock Ola'.

Chris Spedding - i København i dag. (PR Foto)
Chris Spedding - i København i dag. (PR Foto)
 

Vedkommende flyver tilmed ind til København i eftermiddag for at medvirke ved release-koncerten i aften på Zeppelin Bar på Vesterbro.

Chris Spedding, handler det om - tidligere guitarist i Roxy Music. - og han har været med alle plader, som Johnny Stage har været primus motor for.

Marc Bolan foran juke box
- Han er mit idol, og da jeg i 2003 arbejdede med et projekt, vi kaldte Glamorama, fik jeg lyst til at henvende mig til ham og spørge, om han ville være med. Jeg forsøgte i forvejen at lyde lidt som ham. Og han var super cool og sagde, at det ville han da gerne. Han skulle ikke høre, hvad jeg havde gang i. Han er en session-mand, og man kan ringe til ham, som man ringer og bestiller en VVS-mamd.

- Han var også med på mit debut_album i eget navn, '... Unknown Album' fra 2010, og nu er han med på seks af numrene på 'Rock Ola'.

- 'Rock Ola'... Hvor har du den titel fra?

- Jeg så på et tidspunklt et billede af Marc Bolan, hvor han stod foran en gammel juke box, som  hed Rock Ola. Et super-fedt navn, der bare har hængt ved. Men det stammer fra en juke box, siger Johnny, der i forskellige sammenhænge også har arbejdet med så umage navne som... Sort Sol  g Keld Heick.

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU