Anmeldere hylder AC/DC og sviner arrangør

Axl Rose 'sparker røv' i AC/DC, men koncertarrangør bør have røde ører, lyder det

Axl Rose fortsætter i spidsen for AC/DC på kommende turne i Nordamerika. (Foto: Per Lange)
Axl Rose fortsætter i spidsen for AC/DC på kommende turne i Nordamerika. (Foto: Per Lange)

Det australske rockband AC/DC gæstede søndag aften Aarhus, hvor 46.000 havde købt billet til koncerten på Ceres Park.

I front for rockbandet stod Axl Rose som vikar for den normale forsanger, Brian Johnson. Et valg, der har mødt kritik fra flere fans.

Men det var netop 54-årige Rose, der var med til at gøre koncerten fremragende ifølge flere anmeldere.

- Den udskældte konstellation med sangeren fra Guns N' Roses fungerede langt bedre end frygtet, og til trods for at han humpede omkring på en brækket fod, så fremstod 54-årige Rose engageret, disciplineret og energisk, skriver Ekstra Bladets Thomas Treo, der kvitterer med fire stjerner.

Axl Rose og Angus Young fra AC/DC, der tilsyneladende bare aldrig løber tør for batteri. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. AXL/DC: Appetit på destruktion

Han har dog krasse ord til arrangørerne af koncerten. Det samme har anmelderne fra BT og Jyllands-Posten.

- Hvor var de sikkerhedsfolk fra koncertarrangøren, Live Nation, der skulle holde styr på folkemængden? Pinligt, at det kunne ske til en koncert med omtrent 46.000 tilhørere.

- Det skal opleves sikkert og trygt at gå til en stor koncert. Det var det ikke for alle søndag aften i Aarhus, skriver Jyllands-Postens anmelder Peter Schollert.

Han giver fire stjerner til AC/DC.

Greta Abromaityté (tv.) og Birgitte Poulsen har været fans af AC/DC siden de var 5-6 år. I dag er de 17 og 18. (Foto: Per Lange) INTL. MusikNYT AC/DC: Sådan gik det i Aarhus

Det ringeste arrangement
Steffen Jungersen, BT's erfarne rockanmelder, kalder Aarhus-koncerten 'det ringeste arrangement i min karriere'. Selve koncerten og især Rose var han tilfreds med.

- Det var, som man kunne forvente, en solid gang rock med nogle af de bedste rocknumre, der nogensinde er skrevet, og Axl Rose viste sig at være lige præcis det spark i røven, AC/DC havde brug for, skriver Jungersen.

Musikmagasinet Gaffa er så begejstret, at anmelder Michael Jose Gonzalez uddeler fem stjerner. Også her bliver frontmanden fra Guns N' Roses fremhævet.

- Han ved godt, han har noget, han skal bevise, og det får han så sandelig gjort. Stemmebåndene er smurte, og blandingen af skærebrændervokal og skærveknuserrock går rent ind. Axl lyder stadig som Axl, men rammer problemløst nerven i sangene, der lander tungt som klippestykker i Smilets By. Og der er så sandelig noget at smile over, skriver han.

Østjyllands Politi oplyser til Ritzau, at stemningen blandt publikum generelt var god, og at ingen blev anholdt eller kom til skade.

1 af 2 Axl Rose i front. (Foto: Per Lange)
2 af 2 Axl Rose fortsætter i spidsen for AC/DC på kommende turne i Nordamerika. (Foto: Per Lange)
52 kommentarer
Vis kommentarer