Birthe Kjær kan endnu - men vil ikke dø på scenen

Efter 45 år i musikbranchen har veteranen stadig masser af ting, hun gerne vil udforske. Men hun vil ikke falde om på scenen som mange af sine kolleger

Birthe Kjær kan efter 45 år i musikkens verden fortsat lave hits, og det bliver hun ved med - i hvert fald et år ud i fremtiden. (Foto: Jan Unger)
Birthe Kjær kan efter 45 år i musikkens verden fortsat lave hits, og det bliver hun ved med - i hvert fald et år ud i fremtiden. (Foto: Jan Unger)

Man skulle tro, man kunne nå det meste med en 45 år lang karriere i underholdningsbranchen i Danmark. Men én af grundene til, at Dansktop-sangerinden Birthe Kjær endnu ikke har valgt at lade sig pensionere er, at hun ikke kan få nok af nye oplevelser.

Hun elsker simpelthen at udfordre sig selv, uanset om det er teater, revy, fortolkninger af andres sange eller at synge danske ørehængere.

- Det er fantastisk. I år er det 45 år siden, at jeg første gang havde et nummer ét-hit på Dansktoppen, fortæller Birthe Kjær, der i 1968 væltede landet med 'Arrivederci Franz'.

Læs også:

Se også: Hvordan laver man en landeplage?

Den 11. marts er den 64-årige sangerinde igen aktuel med et nyt album.

- Jeg er fuld af glæde og beundring over, at det bliver ved med at gå godt, siger sangerinden, der igen ligger nummer ét på Dansktoppen med et nummer fra det nye album.

Prøver grænser af
Selvom hun nærmer sig den alder, der for mange danskere betyder, at man trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, så har hun stadig masser at give af.

- Jeg bliver ved med at have glæden ved det og interessen for det, og det tror jeg er fordi, at jeg har prøvet forskellige grænser af.

Læs også:

Se også: Birthe Kjær går til musicalen

- Jeg har hele tiden forsøgt at udvikle mig, så jeg ikke går i stå og laver det, jeg plejer at lave, siger sangerinden.

- Og så længe, jeg har den nysgerrighed for at se, hvilke talenter jeg kan udvikle, så føler jeg, at jeg skal blive ved, slår hun fast.

Planlægger kun et år ad gangen
Men hun vil ikke - som mange af hendes kolleger udtrykker det - stå på scenen til hun dør.

- Jeg har aldrig haft det sådan, at jeg ville falde om på scenen. Jeg vil nok beslutte, at jeg stopper på et tidspunkt, siger hun.

Læs også:

Se også: Birthe Kjær var død i to minutter

Den mulighed skal ligge åben, og derfor planlægger sangerinden højst et år frem i tiden.

Men fans skal dog ikke være nervøse for, at beslutningen ligger lige om hjørnet.

- Så længe jeg får lov at lave andet end de traditionelle ting, jeg har lavet i årevis, så er det for kedeligt at tale om at gå på pension, siger hun.

Læs også: Birthe Kjær ved ikke, hvad hun skal bruge sin pause til. (Foto: Henning Hjort) Danske kendte - 10. jun. 2010 - kl. 11:01 Birthe Kjær holder lang pause Birthe Kjær holder lang pause

1 af 3 Birthe Kjær havde en stor succes i Melodi Grand Prix 1989, hvor hun vandt med 'Vil maler byen rød', som blev skrevet af Søren Bundgaard. (Polfoto: Kim Agersten)
2 af 3 I Grand Prix'et i 1986 blev det til en andenplads med sangen 'Vil du med?'. (Polfoto: Finn Frandsen)
3 af 3 Birthe Kjær kan efter 45 år i musikkens verden fortsat lave hits, og det bliver hun ved med - i hvert fald et år ud i fremtiden. (Foto: Jan Unger)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Swamp Dogg: 'Sorry You Couldn't Make It' (Joyful Noise-album/Ude 6. marts)
2.The James Hunter Six: 'Nick of Time' (Daptone-album/Ude 6. marts)
3.César Vidal: 'César Vidal' (Busy Bee-album/Ude 13. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere