Roskilde Festival: På tide med en popfest!

Festivalen genopliver i år traditionen med at booke et stort mainstream-navn til at skabe en rendyrket popfest midt i det ofte hårdtslående og eksperimenterende festivalprogram

Rihanna skal fyre op under Orange Scene til sommer. (Foto: AP)
Rihanna skal fyre op under Orange Scene til sommer. (Foto: AP)

Læs også:

Se også: Rihanna til Roskilde

I kølvandet på formiddagens uventede annoncering af Rihanna som topnavn til Roskilde Festival, vælter det ind med kommentarer - blandt andet på festivalens officielle Faceboook-side, hvor nyheden bliver mødt med lige dele undren og vrede.

'Nu mangler i bare One Direction', skriver en bruger, mens en anden spekulerer i, om bookingen af poptøsen fra Barbados mon også betyder ændringer i udvalget af drikkevarer:

'Så mangler vi bare at få Cult Shaker som sponsor istedet for Tuborg, så den hjemme...', skriver en bruger ved navn Jacob Monrad.

Morgenbajeren galt i halsen
Festivalens talskvinde Christina Bilde forstår udmærket, at visse hardcore Roskilde-fans fik morgenbajeren galt i halsen, da de vågnede op til nyheden om Rihanna på Orange Scene, men påpeger, at festivalen aldrig har været modstander af at holde en gedigen popfest på dyrskuepladsen.

- Det er en god tradition, som vi tager op igen. Tidligere har vi budt på Aqua og Robbie Williams. Det er ikke hvert år, det kan lade sig gøre. Det kræver det rigtige navn på det rigtige tidspunkt, men i år var Rihanna med et dugfrisk album i bagagen helt oplagt, siger Christina Bilde.

Læs også:

Se også: Brunstig Rihanna i vildrede

Hvorvidt Rihanna med sin formentlig eneste danske koncert kan sælge billetter, vil Christina Bilde ikke spå om.

- Vi har tidligere set, at enkelte store navne - eksempelvis Bruce Springsteen og Iron Maiden - kan sælge billetter, men det er umuligt at sige noget præcist om. Vi mener, hun er med til at give vores program den rigtige sammensætning og bredde, så vi er fantastisk glade, siger Christina Bilde.

Nysgerrige festival-fans
Om popfesten falder i alles smag bekymrer ikke talskvinden synderligt.

- Vi har et meget sammensat publikum med en bred og nysgerrig musiksmag. Og hvis ikke man på Roskilde skulle kunne se en punker danse til en popkoncert eller en popfan gå amok til en punkkoncert, så ved jeg ikke, hvor det ellers skulle være, siger Christina Bilde.

Rihanna gav senest koncert på dansk grund i Herning i efteråret 2011, hvor hun leverede et underholdende show i Jyske Bank BOXEN.

Musikprogrammet tæller desuden rock- og metalnavne som Queens of the Stone Age, Slipknot og Volbeat.

Rihanna har solgt mere end 37 millioner albums og 146 millioner digitale singler på verdensplan siden begyndelsen af karrieren i 2005, hvilket gør hende til en af de bedst sælgende kunstnere i nyere tid.

1 af 2 Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde ser frem til at kunne præsentere en rendyrket popkoncert i år. (Foto: jakob Jørgensen)
2 af 2 Rihanna skal fyre op under Orange Scene til sommer. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer