Når de døde er bedst

Thin Lizzy turnerer uden Phil Lynott, og Elvis er bedre end Roskilde. Hvad er meningen?

Elvis Presley - ikonet genopstod på storskærm i København i marts. (Foto: Jan Unger)
Elvis Presley - ikonet genopstod på storskærm i København i marts. (Foto: Jan Unger)

DER ER UMULIGT at have respekt for det åndsforladte banko-pop Kim Larsen lirer af på græsmarker overalt i landet sommer efter sommer, men man må derimod respektere veteranen for det, han vælger ikke at score bingo på: Nemlig at gendanne Gasolin’.

Læs også:

Se også: Tronskifte! Seebach slog Larsen

En invitation til en tur mere nedad de gamle gadedrenges ’Rabalderstræde’ kunne formentlig trække folket i Parken, så nationalarenaen ville være udsolgt flere dage i træk. Hvis taget var på, kan det vel endda tænkes, at Larsen fik dispensation til at snuppe en smøg under ’Masser af succes’. Så højt elsker danskerne Gasolin’.

Men spillemanden siger nej til nostalgi for millioner, så vi må nøjes med Søren Berlevs 'Gas Show'. Trommeslageren kalder gudskelov ikke sin tragikomiske gerning for Gasolin’. Andre har dog ikke samme gode stil.

TAG NU UDØDELIGE Thin Lizzy, der varmer op for ZZ Top i Brøndby senere på måneden. Mere end et kvart århundrede efter rockgruppens frontmand og primære sangskriver, Phil Lynott, drak sig ihjel, turnerer bandet nu med halvandet originalt medlem.

Kan man det? Åbenbart.

Elvis Presley samlede 4000 i hovedstadens Forum i marts uden selvsagt at være der, og efter Tupac Shakur genopstod som hologram i Californien i april er der nu uundgåeligt planer om, at Kongen også skal digitaliseres i jumpsuit.

Læs også:

Se også: Derfor kaldes Elvis for Kongen

Selv Brian Mays permanentkrøller kan ikke dække over, at Freddie Mercury ikke står på scenen med Queen længere, men det afholder da bestemt ikke orkesteret fra at gå derop. De har endda fundet en ny frontmand, der også er homoseksuel - så mangler Adam Lambert kun alt det andet.

DER ER NÆPPE noget farligere band i verden end Lynyrd Skynyrd. Som medlem er man simpelthen i overhængende livsfare. Sydstatsrockerne har krævet ofre på niveau med den amerikanske borgerkrig, og Gary Rossington står nu tilbage som eneste overlevende. Find lige et forsikringsselskab, der vil forsikre ham!

Læs også:

Se også: Ooh La La!

Faces gad ikke vente længere på Rod Stewart, så de hyrede Mick Hucknall. Det er ham den irriterende fupsoulsanger fra Simply Red med de røde krøller. Ulla Terkelsen havde nok for travlt. Faces gav koncert på Værket i Randers i 2010, og det var angstprovokerende som at skulle møde sin mors nye kæreste, hvis man på billeder havde set, han i betænkelig grad mindede om Kandis-Johnny.

Men Hucknall sang såmænd mesterligt, Faces spillede formidabelt, og undertegnede har vel næppe oplevet et mere medrivende rock’n’roll-show siden. Gisp!

OG HER HAR VI problemet: De nye orkestre er generelt så ligegyldige, at selv i særdeles tvivlsomme besætninger er det ofte en større oplevelse at gense mere eller mindre ramponerede klenodier fra populærmusikkens guldalder.

Knap 35 år efter Elvis’ død gjorde legendens storskærmsshow i København større indtryk end en hel Roskilde Festival, hvor gennemrutinerede Björk og Alison Krauss & Union Station i øvrigt var bedst.

Læs også:

Se også: Besættende Sort Sol

Sort Sols genkomst uden Peter Peter og Knud Odde i fjor fik eksempelvis Magtens Korridorer til at lyde som noget, der hører hjemme på et fritidshjem, og det ville unægtelig være et mindre problem, at C.V. Jørgensen bruger ti år på at skrive ti sange, hvis ungdommen var leveringsdygtig.

Vi ses til Thin Lizzy. Eller resterne af dem.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Fu Manchu: 'Clone of the Universe' (At the Dojo-album/Ude 9. februar)
2.The James Hunter Six: 'Whatever It Takes' (Daptone-album/Ude 2. februar)
3.Joan As Police Woman: 'Damned Devotion' (PIAS-album/Ude 9. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Black Rebel Motorcycle Club: 'Wrong Creatures' (Vagrant-album/Ude nu)
2.Mac DeMarco: 'Another (Demo) One' (Captured Tracks-album/Ude nu)
3.Sidney Gish: 'No Dogs Allowed' (Self-released-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen