Roskilde Festival: Hegnet er væltet!

Netop som man troede, at traditionen endegyldigt var brudt, ser det ud til, at hegnet på Roskilde Festival alligevel er væltet før tid

Billedet af det væltede Roskilde-hegn florerer på Twitter. (Foto: Jacob Packert)
Billedet af det væltede Roskilde-hegn florerer på Twitter. (Foto: Jacob Packert)

Læs også:

Dem bør du høre på Roskilde

Læs også:

Pyh: Roskilde-vejret lysnerGALLERI: Festivalgæster løber ind på campingpladsen

I modsætning til de seneste år, hvor festivalgængerne er væltet ind på campingområdet før tid, gik alt sidste år som planlagt i dagene og timerne op til den officielle åbning af festivalens campingareal lørdag aften klokken 18.00

I år ser det dog ud til, at i hvert fald et enkelt hegn er væltet lang tid før planlagt, men om det får den store betydning for årets cirka 100.000 unge musik- og ølglade Roskilde-campister er nok tvivlsomt. Billedet af det væltede hegn er taget af Jacob Packert, der efterfølgende har lagt det på sin Twitter-profil, hvorfra det er blevet delt vidt og bredt.

En rolig start
Igen i år satser festivalen på, at alt forløber i god ro og orden, når der åbnes ind til campingarealet nu på lørdag klokken 18.00.

I år er der nemlig - i lighed med sidste år - fem forskellige indgange og et system, der betyder, at gæsterne på forhånd har booket plads til en bestemt indgang, hvor de får et midlertidigt armbånd.

Satser på dialog
Først når gæsterne har slået lejr op i campingområdet, kan de gå tilbage til billetlugerne og få et rigtigt Roskilde-armbånd.

Samtidig har festivalledelsen sat et stort antal vagter af til opgaven med at tale med gæsterne og danne sig et overblik over situationen, så det ikke fører til de voldsomme og kaotiske scener, som en del folk de seneste år har givet udtryk for ikke er en optimal start på en festivaluge.

Læs også:

Roskildes hegn stod for presset