Annonce:
Annonce:

Roskilde Festival afviser 'skræmme'-historie

Rygterne om, at det ikke kan lade sig gøre at skaffe frivillige til årets festival, er stærkt overdrevne

Roskilde Festival er afhængig af et stort antal frivillige for at kunne afvikle den store begivenhed. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Roskilde Festival er afhængig af et stort antal frivillige for at kunne afvikle den store begivenhed. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Læs også:

Roskilde Festival skræmmer de frivillige væk

Roskilde Festivals foreninger mangler ikke en tredjedel af deres frivillige, men blot tre procent, præciserer festivalen nu i en pressemeddelelse.

I går kunne man ellers på flere medier - heriblandt ekstrabladet.dk/musik - læse, at foreningerne på årets Roskilde Festival mangler en tredjedel af alle de frivillige, der skal til, for at få festivalen til at fungere, men det er forkert oplyser festivalen.

Lidt sværere end sidste år
Fejlen er opstået, da konkrete foreningers udfordringer gøres til en generel tendens for alle Roskilde Festivals foreninger.

I artiklen fra avisen.dk, der blev sendt rundt til de danske medier via Ritzau, stod der desuden, at Roskilde Festival 'skræmmer de frivillige'. Den påstand mener festivalen ikke, der er belæg for.

Annonce:

Som det ser ud i øjeblikket, mangler foreningerne tilsammen cirka tre procent svarende til omkring 1.000 frivillige, før vagtkabalerne går op.

- Det er lidt flere end de seneste par år, men det er ikke unormalt, at det først er nu, at de sidste beslutter sig for, hvorvidt – og hvordan – de vil på festival, oplyser Roskilde Festival.

Ændring i vilkår
Samlet er der tale om ca. 10 foreninger, der melder, at de i år har svært ved at hverve nok frivillige.

De oplever især, at erfarne frivillige har valgt at stoppe som følge af ændringerne i vilkårene for indsats, hvor man som frivillig skal arbejde minimum 32 timer i løbet af de ti dage, som Roskilde Festival varer.

Annonce:

- Det er ventet, at nogle frivillige vælger at stoppe, når man indfører en forandring som denne. Vi er generelt ikke bekymrede, men vi tager de berørte foreningers udfordringer alvorlig og hjælper bl.a. med at sætte dem i kontakt med andre foreninger, så deres frivillige tilsammen kan løse opgaverne i fællesskab, siger Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde.

Læs også: Stor guide til de danske musikfestivaler! Stor guide til de danske musikfestivaler!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: