Dansk sangerinde nomineret til pris i USA

Den danske sangerinde Ida Gard er nomineret til amerikansk musikpris

(Billede fra Ida Gards Myspace)
(Billede fra Ida Gards Myspace)

Det anmelderroste debutalbum fra den danske sangerinde Ida Gard,"Knees, Feet & The Parts We Don't Speak Of" fra 2011 er nomineret til en amerikansk musikpris i kategorien "Bedste popalbum" ved prisuddelingen Independent Music Awards.

Prisuddelingen er en international musikfest, som hylder kunstnere, der udgiver plader uafhængigt af de store pladeselskaber.

- Man skal ikke nødvendigvis udgive sin musik selv, som jeg gør, men den overordnede linje er, at det skal foregå uden om de store pladeselskaber. Og så udnævnes der en vinder i hver kategori sidst i april, fortæller Ida Gard til Ritzau.

Se også: Det skal de synge i X Factor i morgen Det var 'Nothing Wrong Song'.

Dommerpanelet, der skal bestemme, hvem der løber med priserne, består af branchefolk og musikere og blandt dommerne er både Tom Waits, Suzanne Vega, Keith Richards, Joel Madden, Tori Amos og Ozzy Osbourne.

Læs også:

Se også: Saints vandt P3 Prisen

Og omtalen i USA betyder meget for den danske sangerinde, der tager til USA i starten af maj for at skyde en video og senere hen optræde med sin musik.

- Nomineringen betyder, at jeg har opnået noget i USA, hvor jeg skal på en længere tur i efteråret. Især i forhold til at få arrangeret nogle koncerter, få kontakt til branchefolk og folk fra pressen. Og så det er jo fedt at have en form for blåstempling, siger hun.

Ud over Ida Gard er fire kunstnere nomineret i samme kategori. Tre fra USA og en fra Frankrig. Prisen er tidligere gået til den amerikanske indie-rocker Joan As Police Woman og den engelske soulsanger Jamie Lidell.

Ida Gard spiller på dette års SPOT-festival og har desuden planlagt efterårsturné rundt om i landet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere