Tivolis musikalske landgangsbrød

Programmet til dette års fredagsrock i Tivoli er på godt og ondt om muligt endnu mere skizofrent, end det plejer

Nina Persson og The Cardigans hopper med på tidens store dille, hvor bands fremfører et enkelt album i dets helhed. (Foto: Linda Johansen)
Nina Persson og The Cardigans hopper med på tidens store dille, hvor bands fremfører et enkelt album i dets helhed. (Foto: Linda Johansen)

Det største internationale navn, der gæster dette års fredagsrock-koncertrække på Plænen i Tivoli i København er svenske The Cardigans, der tropper op i begyndelsen af juni og spiller hele deres succesalbum 'Gran Turismo' fra 1998.

Det blev i dag afsløret på et velbesøgt pressemøde på Take That-Robbies berømte og berygtede hummerrestaurant NIMB i Tivoli.

Koncerten med The Cardigans er en af blot fem koncerter denne sommer - og den eneste danske.

Et musikalsk blandingsprodukt
Det er 16. år i træk, at Tivoli forsøger at lokke danskerne til koncerter i haven fredag aften, og som sædvanlig er det en ekstremt bred musikalsk blanding, der bliver proppet ned i fredagsrock-hatten.

- Vi er jo egentlig bare et koncert-venue, der kan rumme alt i løbet af en lang sæson. Vi skal ikke have en profil som Skanderborg eller Roskilde, og for øvrigt kan pop jo også sagtens være rock 'n' roll, siger Tivolis programchef Rune Erbs Ledet til ekstrabladet.dk/musik

Af kvindelige kunstnere kan nævnes Medina, Aura Dione og Oh Land, og mens pigerne i høj grad står for poppen i år, så er både Tim Christensen, D-A-D, Kashmir og Magtens Korridorer hyret til at leve op til fredagsrockens navn.

Det australske band Wolfmother står desuden for at levere international, psykedelisk rock i den gamle have. Det sker den 22. juni.

Tivoli - nu med vækstlag
Den 20. april vil Tivoli som noget nyt forsøge sig med en såkaldt 'Fredagsrock Festival' i samarbejde med Roskilde Festival, og her vil danske kunstnere som Ulige Numre og sangerinden Freja Loeb optræde.

- Som en af landets kulturmagter føler vi ansvar for at hjælpe vækstlaget på den danske musikscene. Det sker på fire secener, hvor hele 20 bands hver vil få 45 minutter til at vise, hvad de kan, sagde Tivolis programchef Rune Erbs Ledet.

Mens DJ'en Kato også er at finde i programmet, bliver hiphoppen repræsenteret af svenske Timbuktu, der spiller den 3. august, og af den danske gruppe Malk De Koijn, der lukker ned for sæsonen i Tivoli med en koncert fredag den 21. september.

0 kommentarer
Vis kommentarer