René Dif overskrider egne grænser

På nyt singleudspil sænker Aqua-medlemmet paraderne, og det har været en grænseoverskridende oplevelse

René Difs nye single er på dansk. Og det overrasker sangeren selv. (Foto: Anthon Unger)
René Difs nye single er på dansk. Og det overrasker sangeren selv. (Foto: Anthon Unger)

Bag et blankt, sort klaver sidder en mand og en kvinde. Begge er festklædte. Lyset er dæmpet, og der ligger et slør af røg i lokalet. En halvtom flaske rødvin og to glas står foran parret. Stemningen er god og kærlig. Men pludselig bryder de ud i skænderi.

- Skub til ham og gå ud af billedet. Rejs dig op. Tag glasset. Brug armene noget mere.

Skildrer kærligheden
Ordene kommer fra René Dif, der er midt i indspilningen af videoen til sin nye single, 'Til døden os skiller'. Han er medinstruktør på videoen, og har selv forfattet teksten til den nye single. I hovedrollerne er de to danske skuespillere Robert Hansen og Julie Ølgaard.

- Det er en kærlighedshistorie. Den handler om at ofre sig selv for kærligheden. Videoen skildrer de gode stunder. Og de dårlige stunder. Vi har brugt lang tid på at skabe så realistiske scener som muligt. Det skal være troværdigt, fortæller han til Ritzau.

Skrevet på dansk
Videoen bliver filmet i René Difs egen stue, og ud over makeup-artisten, instruktøren og en håndfuld teknikere, er hans egen datter med under indspilningen.

- Man går jo rundt med tanker om, hvordan den her video skal se ud. Og lige nu ser det bare så fedt ud. Jeg ville gerne have, at videoen ligner en film. En film man ser, og gerne vil have mere af. Samtidig med at man lytter til teksten og musikken, siger René Dif.

Teksten er skrevet på dansk, hvilket kom bag på René Dif selv. Det virkede bare mest rigtigt. Mest ægte.

- Jeg havde ikke tænkt på, at det er så grænseoverskridende, som det er. Det hele er meget personligt. Teksten og det med, at vi filmer i min egen stue. Oplevelserne og tankerne i sangen er mine. Og jeg har selv stået i nogle af de situationer, jeg beskriver, fortæller han.

Mere ærlig
Det er ikke første gang, René Dif har lavet en video, skrevet en sang eller ventet på at en single skulle vurderes af verden. Men denne gang er han alene om det.

- Jeg håber, at anmelderne vil se på det med store briller. Og lytte. Og reelt se min video, inden de dømmer mig på mit navn. Det her er mig, jeg har fundet ud af, hvem jeg er. Og hvad jeg står for. Jeg har som sådan ikke skiftet stil, jeg er måske bare mere ærlig, siger han.

René Difs single, 'Til døden os skiller', udkommer mandag 27. februar 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer