Naja Rosa Koppel med sydstats-lyd

Annisette og Thomas Koppels datter lavede nyt album 'on the road' i de amerikanske sydstater

Naja Rosa Koppel rejste rundt i sydstaterne i tre uger. (PR foto)
Naja Rosa Koppel rejste rundt i sydstaterne i tre uger. (PR foto)

- Sådan en nyhed kan man godt lide at vågne op til om morgenen, ik'?, jubler Naja Rosa Koppel, der er tilbage i fædrelandet - men formentlig kun for en kortere bemærkning.

Hun har altid lidt af udlængsel, rejst rundt i verden og boet i flere år i New York, men nu var det tid til at vende snuden hjemad, og det var der en ganske bestyemt grund til. Hendes andet album, 'The Place I Call Home', er blevet udsendt, og det til fin modtagelse - dels af anmelderne, dels af Danmarks Radio, der har gjort pladen til Ugens Uundgåelige i premiere-ugen.

- Jeg bliver her nok den næste måneds tid, siger Naja Rosa.

Tre uger i sydstaterne
Hun er om nogen vokset op i et hjem med klaver som datter af Annisette og nu afdøde Thomas Koppel, og med det nye album har hun taget forældrenes nomade-agtige syn på tilværelsen til sig og rejst rundt i de amerikanske sydstater med sin trommeslager-kæreste, Anders Holm.

Undervejs på den tre ugers rundtur har de så i et studie, indrettet i deres autocamper, optaget lokale musikere og sangere til at lægge sidste hånd på de grundbånd, der allerede var optaget i København med Naja Rosas sædvanlige band.

Stik-i-rend-dreng
- Jeg har altid elsket at rejse, og så har jeg været utroligt inspireret af blues, gospel og rockmusik, der udspringer fra sydstaterne. Og så opstod ideen om at indspille et album on the road. Tage ud og møde andre mennesker fra forskellige byer i sydstaterne, høre deres historier og lade deres energi ramme pladen.

- Vi havde lagt en rute hjemmefra og havde et par navne og telefonnumre med os. Andre hjalp os med andre kontakter. En af dem var Coco Robicheaux i New Orleans, der havde været stik-i-rend-dreng for Howling Wolf som dreng og senere turneret med John Lee Hooker. Han synger på et af numrene, men nåede aldrig at høre, hvad vi havde lavet med ham. Han døde desværre et par måneder senere. Det var hårdt at få at vide. Han var så fantastisk og var næsten at betragte som en ny onkel for os.

Mor er med
- Hvad levede I af undervejs? Havde I penge med hjemmefra?

- Vi havde lige været på turne og havde lidt penge med, men der skulle leves så skramlet som overhovedet muligt. Det var ikke noget luksusliv, heller ikke at sove i en camper i 45 graders varme. Men det er sådan, vi kan li' det.

- Er din mor involveret på pladen?

- Hun synger kor på nogle af sangene. Det det føles dejligt.

- Hvad så nu?

- Vi skal afsted igen, men vi kommere tilbage. Vi skal ud på en lille turne i foråret.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Naja Rosa Koppel rejste rundt i sydstaterne i tre uger. (PR foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer