Tim Christensen spiller ikke sit største hit

Hans helt store gennembrud som soloartist kom med titelmelodien til 'Nikolaj og Julie'. Den tid er dog forbi

Tim Christensen har strøget 'Right Next to the Right One' fra sætlisten. (Foto: Claus Bjørn Larsen/Polfoto).
Tim Christensen har strøget 'Right Next to the Right One' fra sætlisten. (Foto: Claus Bjørn Larsen/Polfoto).

'What if we were meant to be together. What if you were meant to be the one', sang han, mens tv-serien 'Nikolaj og Julie' rullede over skærmen. Tilbage i 2002 havde DR nemlig ringet til Tim Christensen og bedt ham om at lave en sang til deres nye serie.

Egentlig var svaret et klart nej fra musikeren, der ikke mente, han kunne finde ud af at skrive på opfordring.

Han tilbød dog DR en sang, han havde i forvejen, for han var netop blevet færdig med 'Right Next to the Right One', og i DR var de ikke i tvivl, da de hørte den.

Sangen - og sangeren bag - blev et massivt hit over hele Danmark.

Tim C.: Min perfekte plade er fra 2003

- Den passede bare, og alle var glade. Jeg var stolt over at skulle have en temasang til en tv-serie. Jeg fik så meget god respons fra den i starten, for alle elskede den sang, siger Tim Christensen.

Men der er, som ordsproget lyder, også en bagside af medaljen.

- Sangen blev så stor, at den lige pludselig fik den modsatte effekt. Folk elskede den så meget, at de til sidst begyndte at hade den og kaste op over den, forklarer Tim Christensen, der har taget konsekvensen af sangens upopularitet.

- Det er ærgerligt, for jeg synes, det er en fin sang, men jeg spiller den simpelthen ikke mere - på trods af, at det nok er det største hit, jeg har haft, siger han.

Tim Christensen: Jeg savner ikke Dizzy

Tim Christensen tog beslutningen om at droppe sit største hit, da han var på tour med sit solohold i 2009. Her spillede de sangen under de første koncerter i starten af turnéen, men ret hurtigt kunne musikeren mærke, at folk ikke var vildt glade for den.

- Jeg sagde til publikum 'Hvis I ikke gider høre den, så gider jeg heller ikke spille den. Lad os gøre noget andet.' Jeg har en helt klar mavefornemmelse af, at folk stadig ikke gider høre den. Der skal gå længere tid, før folk kan holde ud at høre den igen, siger han.

Trods sin blandede erfaring med at lave en titelmelodi til en populær tv-serie, vil 37-årige Tim Christensen ikke afvise, at han kunne finde på at gøre det igen.

Tim C.: Jeg er mere end Dizzy Mizz Lizzy

- Jeg kunne sikkert godt finde på at sige ja til en ny tv-serie, men så skulle det være en sang med fuld skrald. Hvis jeg fik frit slag, så ville jeg helt sikkert sige ja, smiler han og understreger, at han på ingen måde fortryder 'Nikolaj og Julie'.

- Jeg er stadig meget stolt af sangen. Men nu har jeg set, hvad effekten kan være af overeksponering, afslutter musikeren.