Bossen brød aftale med Roskilde

Det kom noget bag på festivalen, at Bruce Springsteen i dag afslørede, at han er på vej

Bruce Springsteen på scenen i Herning i sommeren 2009. (Foto: Ernst van Norde)
Bruce Springsteen på scenen i Herning i sommeren 2009. (Foto: Ernst van Norde)

Bruce Springsteen virker som en mand, man kan regne med, men rocklegendens bagland overholdt ikke aftalen med Roskilde Festival, da man mandag morgen kunne læse nyheden om sommerens koncert på Springsteens hjemmeside.

LÆS OGSÅ: SPRINGSTEEN: JEG SPILLER LØRDAG AFTEN PÅ ROSKILDE

– Det kommer uventet, at han pludselig offentliggør det, men det må jeg jo tage som et tegn på, at han har tænkt sig at komme. Det er rigtigt, at vi er i en tæt dialog med hans folk. Det ser godt ud, siger Rikke Øxner, der er musikchef på Roskilde Festival, til Ekstra Bladet:

Det kommer også noget uventet, at Roskilde er i færd med at booke Springsteen, for tidligere på året proklamerede festivalen, at det er slut med folkelige navne.

Alle typer udtryk
– I foråret sagde du til Ekstra Bladet - og jeg citerer dig selv - ’vi booker ikke for hr. og fru Danmark’. Hvad har ændret sig?

– Det er rigtigt. Der er faktisk ikke noget, der har ændret sig. Vi har altid lidt for alle generationer, men det, der er hovedfokus for os, er, at vi skal ramme et mentalt ungt publikum. Primært skal vi have et musikprogram, der peger fremad, men vi skal også altid have nogle historiske indslag, forklarer Rikke Øxner.

LÆS OGSÅ: ROSKILDE: VI BOOKER IKKE TIL HR. OG FRU DANMARK

– Roskildes udviklingschef, Esben Danielsen, udtalte følgende i juli: ’Hvis man kommer for at se noget, man har set før, så er man gået forkert’. Med mindre man har været varetægtsfængslet i tyve år, så har man jo set Springsteen...

– Som udgangspunkt skal vi være et sted, hvor man bliver overrasket. Men der er da noget skønt ved at synge med på de sange, som man hørte første gang, man var forelsket. Vi skal have alle typer udtryk.

Stadig mastodonter
– Har Roskilde så ændret holdning, eller blev I fejlciteret?

– Det blev stillet for skarpt op, synes jeg. Vi skal stadig have mastodonter, men det er ikke sikkert, vi har dem hvert år. Jeg booker stadig ikke for hr. og fru Danmark, men jeg er glad, når hr. og fru Danmark får en stor oplevelse i Roskilde.

LÆS OGSÅ: ROSKILDE: IKKE TIL AT REGNE MED

Ifølge Rikke Øxner håber Roskilde Festival at offentliggøre et enkelt navn, inden billetsalget starter torsdag, og desuden ’et par stykker’ i næste uge.

Björk har til Ekstra Bladet proklameret, at hun er i forhandlinger med festivalen, mens bands som Radiohead, The Stone Roses og Coldplay også er på sommerturné i Europa.