Popmama trynes af gamle rockdrenge

HITLISTENYT: Salomonsen sælger under halvdelen af D-A-D, mens Seebach stadig styrer

Sanne Salomonsen - sangerinden drager på endnu en turné i januar. (Foto: Sony)
Sanne Salomonsen - sangerinden drager på endnu en turné i januar. (Foto: Sony)

Der er ild i håret på Sanne Salomonsens nye pladeomslag, og værket hedder ’Tiden brænder’, men til gengæld er der ikke meget fut i hendes salg.

SALOMONSEN: MAMMA MIA ET MAKVÆRK!

Relativt beskedne 1993 investerede i albummet i løbet af første uge i handelen, og veteranen må nøjes med en 4. plads.

D-A-D MED BULER I BLUESEN

’Tiden brænder’ blev mødt med usædvanligt negative anmeldelser, mens D-A-D har fået mere positiv kritik for ’DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK’, og de gamle rockdrenge klarer sig da også noget bedre end popmama.

Seebach når 76.000
Album nummer 11 fra D-A-D er nummer 2 efter 4846 pungede ud, men Rasmus Seebach er - naturligvis - urørlig på 1. pladsen med ’Mer’ end kærlighed’.

SEEBACH: INGEN RASMUS MODSAT

For femte uge i træk er Danmarks nye popdarling nummer 1, og 6113 købte hans andet album i sidste uge, så skivens samlede salg ligger allerede omkring 76.000 eksemplarer.

Se den danske Top 10 i spalten til højre og Top 40 her

Drake topper i USA
På det amerikanske marked tordner Drake ind på 1. pladsen med ’Take Care’, der blev afsat 631.000 gange. Kun Lady Gaga og Lil Wayne har solgt flere plader på en uge i USA i år. 484 ville betale for Drakes nye i Danmark, og den canadiske rapper er nummer 24, mens han indtager 5. pladsen i Storbritannien.

Derovre topper en anden canadier, Michael Bublé, der såmænd har udsendt ’Christmas’ på helt rette tidspunkt. Også danskerne er ved at komme i julestemning, for Bublé er strøget 10 pladser frem til nummer 6 herhjemme.

RIHANNA PÅ CRAZY DAISY

Næste uge rammer Rihannas 'Talk That Talk' alverdens albumlister.