Madsen: Der rasler da penge ind på kontoen

Spillemanden fra Fanø har held både med musikken og med kunsten

Johnny Madsen ligner stadig noget, katten har slæbt med ind, men bankbogen bugner. Foto: Linda Johansen
Johnny Madsen ligner stadig noget, katten har slæbt med ind, men bankbogen bugner. Foto: Linda Johansen

LÆS OGSÅ: Anmeldelse - En lunken fra Madsen

LÆS OGSÅ: Så rig er Johnny Madsen

– Det siger sig selv, at når man både har gang i musikken og sælger billeder, så rasler der nogle penge ind på kontoen, siger den uforlignelige spillemand Johnny Madsen.

Vi sidder i suiten på et københavnsk hotel, hvor der godt må ryges, for Johnny-boy er for alvor kommet til penge, siden han udvidede sin langtidsholdbare musik-karriere med en mindst lige så succesfuld tilværelse som kunstmaler.

Millionerne er væltet ind, fremgår det også af bogen ’Nattegn’, som udkom i går og er skrevet af en gammel ven, journalisten Pia Elers. Samtidig er den skæve vestjyde aktuel med albummet ’Le New York’.

Ville have butler
– Jeg har læst et sted, at jeg skulle have en formue på så og så mange millioner. Helt ærligt ... det tror jeg sgu ikke på. Jeg tror, de glemmer, at hver gang jeg tjener en million, så tager staten nærmest to.

– Men du har basseører, og det er vel meget rart?

– Jo jo, selvfølgelig er det det.

– Det fremgår af bogen, at du på et tidspunkt overvejede at hyre en butler til holde styr på dagligdagen?

– Det truede jeg min kone, Margit, med i sin tid, da jeg var slået igennem med ’Udenfor Sæsonen’. ’Harry og kammertjeneren’ ... det er en fin film. Jeg har det sådan, at hvis jeg har lavet mad, så er der en opvask bagefter. Og så er der altså ikke langt hen til støvsugeren. Det hele hænger sammen, og sådan noget orker jeg altså ikke. Så jeg sagde, ’hør her skat, vi ansætter sgu da en butler’. Men det syntes hun godt nok var for pjattet.

– Og så måtte hun selv stå for det?

– Selvfølgelig.

Frelsende engel
Hans afsky for husligt arbejde har fulgt ham igennem livet – og det er ikke blevet bedre, siden han blev skilt fra Margit efter mere end 30 år sammen.

At hun flyttede, slog ham fuldstændigt ud, men så dukkede en frelsende engel uventet op i form af Margits veninde, Jeanett Exner, og det skulle få vidtrækkende konsekvenser for Madsens liv.

’Flere måneder med druk og uden en kvinde i huset til at rydde op og gøre bare nogenlunde rent begynder at sætte sit præg på Johnnys hus. Både køkken og badeværelse ligner noget, der er løgn.

Der er totalt kaos i Johnnys liv. Han får ingenting at spise. Han drikker, han græder og kan ikke være alene’, skriver Pia Elers i bogen.

Øjebliks klarsyn
Jeanett var på det tidspunkt selv ude i tovene. Hun måtte sige sit job som sygeplejerske op for at tage sig af sin syge datter. Men for både Johnny og hende blev situationen vendt til noget fantastisk.

Johnny tilbyder nemlig i et øjebliks klarsyn Jeanett at stå for sit galleri, og efterhånden udvikler det sig til, at hun holder styr på hele hans tilværelse.

Og der kommer for alvor gang i salget af billeder, som Johnny Madsen knap nok kan producere i samme tempo, som de bliver solgt til efterhånden skyhøje priser. London og New York indtages i stor stil, og malerierne går som varmt brød.

– Succesen har da overrasket mig, og jeg er selvfølgelig glad for, at folk kan lide mine billeder. Men det er slet ikke det felt, jeg arbejder på. Jeg arbejder på at blive bedre som kunstner, men selvfølgelig er alting nemmere, når solen skinner, siger Johnny Madsen, der nu må undvære Jeanett Exner.

I forbindelse med salget af Madsens Galleri, som hun ejede, valgte hun at tage en periode med knap så meget fart på.