Annonce:
Annonce:

Nik & Jay-løgn afsløret

Det er nu dokumenteret, at pop-drengene Nik & Jay lyver om deres popularitet

Nik & Jay er kendte, men ikke så kendte som de selv hævder. (Foto: Anthon Unger)
Nik & Jay er kendte, men ikke så kendte som de selv hævder. (Foto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

LÆS OGSÅ: Nik & Jay skamkopieret i Vietnam

Siden 2005 har Niclas 'Nik' Petersen og Jannik 'Jay' Thomsen hævdet, at de er så ekstremt berømte i det danske kongerige, at 97 ud af 100 danskere ved, hvem de er.

Det imponerende tal, som Nik & Jay blandt andet synger om i sangen 'Er du derude' på Joey Moe-albummet 'Fuldmåne', stammer fra en undersøgelse lavet af mediebureauet Carat.

Problemet er blot, at man hos mediebureauet intet kender til de berømte 97 procent, der blandt andet blev nævnt af Anders Lund Madsen i Det Nye Talkshow forrige fredag.

Det er DR2-programmet Detektor, der har undersøgt sagen og er kommet frem til, at det korrekte tal fra 2005 er 63 procent.

Misforståelsen er muligvis opstået, fordi Carat-undersøgelsen påpeger, at hele 94 procent af de 15-30 årige kender pop-duoen. Dog er der ikke mange over 60 år, der har hørt om Boing Boing-drengene.

Annonce:

Dronning Margrethe-niveau
Efter Detektor er gået ind i sagen, er både Nik & Jays hjemmeside samt deres wikipedia-opslag blevet ændret, så de famøse 97 procent ikke længere nævnes.

Programmet Detektor, der har som erklæret mål at 'tjekke hvad magthavere, organisationer og medier præsenterer som fakta i den offentlige debat', behandler Nik & Jay-gate i aften klokken 20.00 på DR2.

En kilde, som programmet har talt med - Sune Bang fra Kommunikationsbureauet København - fortæller, at meget få personer eller produkter er kendt af mere end 90 procent af befolkningen.

Eksempelvis er Stryhns leverpostej kendt af cirka 90 procent, og det er kun personer som dronning Margrethe, der kan prale af en genkendelsesfaktor i nærheden af de 97 procent.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: