Sikker Seebach på nyt album

Mere pop. Toeren er slet ikke svær. - Jeg gør bare det, jeg synes er fedest, siger sangeren

Mine store inspirationskilder i Danmark er Kim Larsen, Anne Linnet og min far. Jeg har lige hængt et billede af dem i min gang, fortæller Rasmus Seebach. (Foto: Rumle Skafte)
Mine store inspirationskilder i Danmark er Kim Larsen, Anne Linnet og min far. Jeg har lige hængt et billede af dem i min gang, fortæller Rasmus Seebach. (Foto: Rumle Skafte)

At skulle leve op til en kanon-debut med over 200.000 solgte eksemplarer, kan sikkert få de flossede nerver frem i enhver i situationen. Men ikke i Rasmus Seebach, der på mandag udsender sit andet album med titlen 'Mer' end kærlighed'.

- Jeg har bare gjort, som jeg altid har gjort. Jeg har skrevet sange i mange år, og jeg har brugt min hverdag og de ting, som jeg har tæt ind på kroppen og på livet, fortæller Rasmus Seebach om sit nye album.

Som på debutalbummet 'Rasmus Seebach' handler mange af sangene om kærlighed.

- Jeg har ikke tænkt, at jeg gerne vil gøre noget nyt. Jeg gør egentlig bare det, jeg synes er fedest. På min måde, siger han.

- Er du ikke bange for, at det bliver lidt for forudsigeligt?

- Nej, bestemt ikke. Det er nye historier. Jeg synes ikke, det er den samme skabelon. Men det har stadig en rar rundgang, fordi jeg har en stor kærlighed til popmusik. Min musik handler altid om kærlighed, siger Rasmus Seebach.

Ingen stor, tyk mand
Det vigtigste for Seebach er, at hans musik ikke er konstrueret af et pladeselskab. Selv peger han på, at der aldrig har været andre end ham selv, der har bestemt.

- Der sidder ikke en stor, tyk mand i et møderum med en cigar, som har fundet ud af, at det er ham, der går der på gaden, der 'har det'. Det er egentlig meget simpelt. Det er bare nogle sange fra en dreng, der hedder Rasmus, siger Seebach.

- Hvordan har du det med, at du er en del af popkulturen?

- Det har jeg det pragtfuldt med. Jeg elsker det. Der er en lille lillebitte del af befolkningen, der går op i at udtrykke deres egen identitet ved det musik, de lytter til og måske fokusere mere på at være en del af et eller andet uopdaget undergrundsmusik. I stedet for bare at slippe hæmningerne og lytte til det, de kan lide, fortæller Seebach.

Følg Ekstra Bladets musiksite - ekstrabladet.dk/musik - på Facebook

Hvis du trykker 'Like' på vores Facebook-side, vil du automatisk blive orienteret om nye artikler, anmeldelser, afstemninger, koncerter og konkurrencer...

1 af 4 Seebachs nye album 'Mer' end kærlighed' udkommer på mandag den 17. oktober. (Foto: Rumle Skafte)
2 af 4 Rasmus Seebach er ikke bange for presset til hans toer. - Jeg har gjort, som jeg altid har gjort. Brugt min hverdag, og de ting som jeg har tæt inde på kroppen, siger sangeren. (Foto: Rumle Skafte)
3 af 4 Seebachs debutalbum 'Rasmus Seebach' solgte tidobbelt platin og blev den bedst sælgende blandt danske artister gennem de sidste mange år. Der er noget at følge op med det nye album. (Foto: Rumle Skafte)
4 af 4 Mine store inspirationskilder i Danmark er Kim Larsen, Anne Linnet og min far. Jeg har lige hængt et billede af dem i min gang, fortæller Rasmus Seebach. (Foto: Rumle Skafte)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.J.J. Cale: 'Stay Around' (Because-album/Ude 26. april)
2.Steve Earle & The Dukes: 'Guy' (New West-album/Ude 29. marts)
3.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Collider: '-><-' (Escho-album/Ude nu)
2.Ladytron: 'Ladytron' (Ladytron-album/Ude nu)
3.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen