Burhan G vil hjælpe andre til tops

Hitmageren Burhan G ønsker ikke at stå på scenen resten af livet - han vil hellere hjælpe andre til tops

Burhan G er ikke for fin til at hjælpe sine venner. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Burhan G er ikke for fin til at hjælpe sine venner. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Når rapperen Ankerstjerne, der hen over sommeren har hittet med nummeret 'Tag hvad du vil fra mig', til september udkommer med sit første soloalbum, har han en mand i ryggen, der i den grad ved, hvordan man bliver noget ved musikken.

Burhan G - der selv synger omkvædet på Lars Ankerstjernes første hit - har nemlig taget rapperen under sine vinger og hjulpet ham med at producere hans første album.

Fælles venner
Lars Ankerstjerne har tidligere rappet under navnet Jinks, men først nu springer han ud med et helt album.

- Jeg kendte Lars fra miljøet, vi har en masse fælles venner og havde talt om, at det kunne være fedt at lave noget sammen, siger Burhan G, der sammen med Lars Ankerstjerne skrev hittet, der strøg til tops på iTunes og radiostationernes spillelister.

Men en enkelt sang er pludselig blevet til et helt album. For Burhan G befinder sig rigtig godt i rollen som berømt bagmand.

- Det er den fedeste fornemmelse, siger Burhan G, der godt kan forestille sig på et tidspunkt at lægge karrieren på hylden for at koncentrere sig om at hjælpe andre artister i gang.

- Det satser jeg helt sikkert på, siger han.

Anerkendt og respekteret
Men indtil videre gælder det Ankerstjerne, og det er ikke kun Burhan G, der har set lyset i rapperen.

- Mange ved det ikke, men Lars Ankerstjerne har været med til at skrive en del sange for blandt andet Rasmus Seebach, siger Burhan G, der derfor heller ikke er overrasket over, at det er lykkedes Ankerstjerne at få flere af de stjerner, han selv har skrevet for, til at hjælpe ham med soloalbummet.

- Han er anerkendt og respekteret i branchen, og det er ligesom om, at folk har tænkt: Han har hjulpet os, nu laver vi fandeme en plade til ham, siger Burhan G.

Både Xander, Søs Fenger og Rasmus Seebach er blandt de kunstnere, der er med på Ankerstjernes album, der udkommer i efteråret.