Moe: Jeg er verdensmester i at græde

Sangeren Joey Moe er mere til kram end til knytnæver. I aften er han hovedperson i TV2-programmet 'Toppen af Poppen'

Joey Moe er af hawaiiansk afstamning, hvor stamme-tatoveringer er meget populære. Derfor bringer de mange krops- udsmykninger ham også tilbage til rødderne. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Joey Moe er af hawaiiansk afstamning, hvor stamme-tatoveringer er meget populære. Derfor bringer de mange krops- udsmykninger ham også tilbage til rødderne. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Alting går hurtigt for den 26-årige dance- og R&B-sanger Joey Moe. Ikke mindst hans talestrøm. Men også karrieren er i fuld fart frem.

Lige nu er han aktuel i TV2’s ’Toppen af Poppen’, som sendes i aften og med sangen ’Put de hjerter op’, som han har lavet for Kræftens Bekæmpelse sammen med sin mor, den legendariske korsanger Lupe Moe.

Joey Moe er opvokset på Amager, og hele hans fremtoning oser af attitude. Til gengæld giver han en krammer som hilsen i stedet for hånden.

– Hvorfor siger du ja til at stille op i ’Toppen af Poppen’?

– Det er en oplagt mulighed til at vise hele Danmark, hvem jeg er. Det er primært unge mennesker, der kender mig, som det er nu. Og så synes jeg, det er ret vildt, at en som mig kan være med i den klasse. Det er som at få en præmie. Tænk lige over titlen på programmet. ’Toppen af Poppen’. Jo tak.

Siger nej til en del
– Vil du da gøre hvad som helst for at få opmærksomhed?

– Slet ikke. Jeg har gennem de seneste år sagt nej til alt fra ’4-stjerners Middag’ til ’Vild med dans’. Altså. Jeg kan da godt lave noget mad, men jeg er først og fremmest sanger. Og jeg er desuden i fuld gang med at skabe en seriøs karriere. Så tror jeg ikke, det vil være vildt smart at stå i stramme bukser på et dansegulv. Jeg vil gerne køre en ren stil og vil ikke have, at der går Sidney Lee i den.

– Du er den mest ukendte deltager i ’Toppen af Poppen’. Hvordan er det?

– Jeg var rigtig kæk i flyet og i bilen på vej ud til det sted i Caribien, hvor vi skulle bo. Men da vi så satte os til bords om aftenen, og det gik op for mig, hvem det egentlig var, der sad ved siden af mig. Altså. Hej hej, dronning Linnet og kong Olsen. Så blev der helt automatisk skruet ned for charmen. Men jeg synes også, jeg fik vist, at jeg har noget at byde på.

Høje tindinger
– Din mor har sunget med nærmest alle store danske navne. Har det været en hjælp for dig?

– Hun har altid givet mig kærlighed og støtte, men hun har ikke hjulpet mig direkte i min karriere. Hun sagde til mig engang: ’Hvis du er så god, som du går og bralrer op om hver dag, så skal du nok nå det’. Det var utrolig irriterende dengang. For jeg har tjekket hendes telefonbog og set, at der var numre på alt fra Peter Belli til Kim Larsen. Men det er rigtig godt, at hun ikke hjalp mig. Jeg er stolt over at have klaret det selv.

– Du er i en branche, hvor image betyder meget. Tænker du over det?

– Nej. Jeg har valgt at være, som jeg er, og ikke prøve at skjule noget. Jeg skal ikke have en påklistret personlighed. På den måde er jeg nok mere Kim Larsen end Nik og Jay. Selv om jeg synes, de er for fede. Men helt ærligt. Jeg har indrømmet offentligt, at jeg har fået lavet en hår-transplantation, så kommer man vist ikke tættere på.

– Hvorfor fik du lavet det?

– Jeg har arvet de høje tindinger fra min biologiske far, og det er altså bare federe at have hår på hovedet, når man kun er 26. Og hvis man kan få det lavet, hvorfor så ikke?

– Helt ærligt. Det har gjort mig meget gladere. Desuden lever vi i 2011, hvor folk får lavet læber og bryster over det hele. Eller tager solarium, så de er helt orange.

– Men det var da ikke den fedeste ting at arve fra en mand, som forlod min mor, da jeg var helt lille. I den forbindelse vil jeg gerne understrege, at jeg ikke er bitter på ham. Vi har bare ingen kontakt i dag. Til gengæld fandt min mor en dejlig mand, da jeg var et år. Det er ham, som jeg betragter som min far, og som har været med til at give mig en god opdragelse.

Græder i biografen
– Hvad har den opdragelse gjort dig til?

– Jeg har fået struktur og kærlighed i livet gennem min opvækst. Jeg er meget i kontakt med min følsomme side. Når jeg er ked af det, er jeg ked af det, og så græder jeg. Jeg bliver nemt rørt. Jeg er verdensmester i at græde i biografen, for jeg bliver mega-påvirket af de ting, som sker i filmen. Det er godt, at jeg har tatoveringer langt op ad halsen, så der er bare lidt badboy-balance i tingene.

– Men altså, jeg har altid været en god dreng. Det kan godt være, jeg har haft lidt attitude, men jeg har forsøgt at holde mig ude af ballade, selv om jeg er vokset op i et miljø på Amager, hvor det ville have været nemt at komme ud i noget skidt.

– Men det er da gået galt et par gange. Jeg har været ved at dø engang, siger han og viser et 15 centimeter langt ar på håndleddet.

– Fortæl...

– Jeg var 19 år og havde lige fået en kontrakt med Nik og Jays pladeselskab. Jeg holdt mit release-party på et diskotek i København. Jeg var nok lidt hurtig på aftrækkeren dengang og kom op at toppes med ejeren og nogle dørmænd.

– Det hele endte med, at jeg røg direkte ind i en rude med hånden og lå og blødte på fortovet med hele hånden skåret op. Jeg fik 40 sting og mistede noget af følelsen i venstre hånd. Jeg fik et chok, men tror, det var vigtigt, at jeg fik en over nakken dengang. Hvis jeg i dag render ind i noget ballade, så går jeg op i baren og tager den over en øl.

Kæmpede for gennembrud
– Du har over 40 tatoveringer. Hvorfor?

– Jeg får en som minde, hver gang der er sket noget godt i mit liv. Jeg har kæmpet i mange år for at få et gennembrud. Men måske vender det på et tidspunkt, og ingen gider at købe mine plader. Så tjener jeg ingen penge og kan ikke lave det, jeg brænder for. Så er det fedt, at man kan kigge tilbage og tænke. Shit, hvor var jeg lykkelig lige der.

– Hvad skulle du lave, hvis du ikke kunne lave musik?

– Jeg vil utrolig gerne være elektriker. Jeg elsker håndværket, og jeg kan faktisk godt lide at bruge hovedet. Det er jo ikke, fordi at IQ’en får baghjul, når man går i studiet og synger sange om numser. Men da jeg var yngre, var skolen ikke ligefrem et hit, og jeg var lige ved ikke engang at få min 9. klasses eksamen.

– Hvad mener du?

– Skolen interesserede mig bare ikke. Allerede fra 7. klasse ville jeg være sanger. Jeg sagde til min lærer, om hun kunne hjælpe mig med at komme i praktik som superstjerne. Hun kiggede på mig og sagde: ’Ah, det går nok ikke, men du kan sikkert godt komme ned til blikkenslageren’.

– Det endte med, at jeg i 9. ikke gad mere og holdt op med at komme. Heldigvis gik det efter et stykke tid op for mig, at jeg jo ikke var 15 år og verdensstjerne.

– Det var ikke, fordi jeg droppede ud og havde en plan. Jeg sad bare på trappestenen. Så kunne jeg lige så godt gå i skole. Men der havde jeg misset en stor del af pensum. Alligevel gik det godt, da jeg tog mig sammen. Jeg endte med et gennemsnit på 9. Det var min største bedrift nogensinde.

På knæ på Hawaii
– Du har en kæreste. Burde du ikke dyrke et image med sprut og damer?

– Det første jeg tænkte, da min karriere begyndte, var, at jeg i hvert fald ikke skulle have en kæreste. De første år skulle bare handle om piger og fester. Men jeg mødte min kæreste for tre år siden til en fest, og ret hurtigt blev vi vildt forelskede. Det var så meget meningen, at jeg skulle møde hende.

– Hun er mega-cool og forstår, hvis jeg ikke kommer hjem i tre dage, fordi jeg glemmer tiden, når jeg spiller Playstation. Og så er vi enige om, at vores bryllup hellere skal foregå i Elvis Chapel i Las Vegas end ved stor fest med brudevals og afklippede sokker.

– Jeg var nede på knæ i solnedgangen på Hawaii, og det var sgu ret romantisk. Vi er desuden lige flyttet ind i en lejlighed med plads til et par mini-Joey’er. De sidste to år har vi boet sammen med mine forældre og min lillebror i en lille lejlighed. Så jeg er stolt af, at vores forhold har overlevet, og vi smelter mere og mere sammen for hver dag, der går.

1 af 2 Det er rigtig godt, at min mor ikke hjalp mig. Jeg er stolt over at have klaret det selv. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 2 Joey Moe er af hawaiiansk afstamning, hvor stamme-tatoveringer er meget populære. Derfor bringer de mange krops- udsmykninger ham også tilbage til rødderne. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.The Stray Cats: '40' (Surfdog-album/Ude 24. maj)
2.Steve Earle & The Dukes: 'Guy' (New West-album/Ude 29. marts)
3.Sebadoh: 'Act Surprised' (Fire-album/Ude 24. maj)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.White Denim: 'Reversed Mirror' (City Slang-ep/Ude nu)
2.Collider: '-><-' (Escho-album/Ude nu)
3.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen