Annonce:
Annonce:

To timer i himlen med Prince

Nattefest på Amager: Funk-prinsen gav hemmelig koncert for nogle få hundrede mennesker

Prince overtog kortvarigt bassen fra danske 'BassIda' Nielsen. (Foto: EB)
Prince overtog kortvarigt bassen fra danske 'BassIda' Nielsen. (Foto: EB)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

AMAGER (ekstrabladet.dk): Fire timer i svedekassen - og to timer i Prince-himlen.

Ventetiden var lang i først foyeren og dernæst i salen, men klokken tre minutter over midnat var han der endelig. Som forventet, selvom det var en hemmelig Prince-koncert. Men som så ofte før, fordi ... ja, nu var Prince altså i byen.

For hvordan skulle en mand med så meget jazz i stængerne som Prince kunne ligge hjemme på hotelværelset og se fjernsyn, når hans band The New Power Generation havde annonceret NPG Jam Party i Amager Bio?

Nogle få hundrede mennesker
Der var ikke noget med, at han kom ind og gav et par numre - nej, det var hans koncert. Det var ham, der styrede slagets gang for et overraskende lille publikum på bare nogle få hundrede mennesker, der havde satset på, at han ville dukke op i det københavnske spillested med plads til 900 mennesker. Og det gjorde han.

Annonce:

Helt i sort, bortset fra hvide sneakers med rødtblinkende lys i sålen, styrede Prince i to timer sine tropper gennem en stribe jams, gamle funknumre og nogle få af sine egne numre, bl.a. en neddæmpet 'Controversy', 'Calhoun Square' 'The Max' og 'Beautiful Strange'.

Der var O’Jays, Barry White, Mary J. Blige, Gap Band. Der var 'We Live 2 Get Funky', Andy Allos 'People Pleaser', en del George Clinton og Sly & The Family Stone. Der var Billy Cobham-nummeret ’Stratus’, som Massive Attack samplede på ’Safe From Harm’ - men hele tiden med andre elementer fra soul- og funkhistorien smidt henover i en gryderet, det var svært at definere.

Ofte på keyboard
Men det hele sydede med ’BassIda’ Nielsen og John Blackwell i en funky rytmesekstion, og Prince rørte i retten som guitarist, kort som bassist, eller ofte som keyboardspiller helt fremme ved scenekanten.

Løssluppent inviterede han til sidst otte-ti piger fra publikum op til dans på scenen, inklusive sangerinden Paloma Faith, der er et af navnene på plakaten til weekendens to NPG Festival-dage på Amager med Prince som hovednavn.

Annonce:

Nikka Costa kiggede ind, og divaen Chaka Khan bevægede sig også ned fra VIP-balkonen og sang Rihanna/Beyonces ’Rudeboy’, mens Raphael Saadiq så til fra balkonen.

Kunne ikke skjule glæden
For en stor del af det meget udenlandsk prægede fan-publikum var det to timer i himlen - to timer med en Prince, de sjældent ser. For andre var det 'bare' en unik oplevelse.

Helt tæt på, hvor man kunne studere fingrenes bevægelser på guitaren, høre ham udstede ordrer til NPG og se, hvordan smilet indimellem bredte sig, når han ikke kunne skjule glæden ved bare at spille, jamme og se, hvor det hele førte hen. Og det førte åbenbart til Amager …

Lørdag lukker han sin egen festival på 10-Øren ved Kastrup Fort, og rygterne går nu allerede på, at han HAR booket Amager Bio til endnu en ekstrakoncert lørdag nat. Før han igen lukker NPG Festival søndag aften.

Lillaprinsen er ikke kommet til København for at se Den Lille Havfrue - han er i byen for at spille musik.

Se programmet for weekendens koncerter her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: