Vild D-A-D-koncert på Anholt

Alt kulminerede, da D-A-D spillede Anholt op i anledning af Dansk Musiker Forbunds jubilæum

Publikum gik amok i sved og damp til D-A-D-koncert på Anholt. (Foto: Morten Fischer/DMF)
Publikum gik amok i sved og damp til D-A-D-koncert på Anholt. (Foto: Morten Fischer/DMF)

- Det er noget af største, jeg nogensinde har oplevet, fortæller Sten Olsen, der hvert år holder sommerferie på den lille danske ø, og som var med til koncerten i søndags.

Dansk Musiker Forbund havde i anledning af sit 100 års jubilæum bragt D-A-D hjem fra festivalscenerne i Tyskland og direkte med propelfly til at spille på den mest afsidesliggende ø, der kan opspores i Danmark.

- Vi skal spille uden setliste, uden sikkerhedsnet og numre, vi ikke har spillet før!” bekendtgjorde forsanger Jesper Binzer inden koncerten på Anholt søndag aften.

D-A-D gav en helt usædvanlig intimkoncert, som gik rent hjem hos det ellevilde ø-publikum. De fire rutinerede musikere beviste, at den rendyrkede rockenergi er intakt og i særdeles veltrimmet form i det modne band, der har rundet det kvarte århundrede.

Rydede restuaranten
Anledningen var, at Dansk Musiker Forbund (DMF) i år fylder 100 år og fejrer sit jubilæum med koncerter på steder og egne, hvor man mindst venter det. Dermed ikke sagt, at Anholt skorter på livemusik i sommermånederne, hvor der er koncerter op til flere steder hveraften på den lille havns beværtninger.

Læs også: Jesper Binzer: - Jeg er den lækreste blondine

Men et band af D-A-D's kaliber har ikke tidligere været i nærheden af at spille for det lille øsamfund, hvor restauranten Casablanca stillede sin minimale scene til rådighed for arrangementet. Faktisk var der så lidt plads, at man havde været nødt til at rydde restauranten for borde, for at gøre plads til de mange ivrige koncertgængere, der ville ind på Casablanca.

Uden sikkerhedsnet
Inde på Restauranten var der plads til 100 mennesker, men udenfor var der mindst lige så mange.

- Der var så mange mennesker, og vi stod så tæt. Det var lige, så der var et røgslør af damp, siger Sten Olsen til ekstrabladet.dk

Indenfor drev sveden ned ad væggene, mens gigahits som Sleeping My Day Away afløste mere hårdtslående sange fra bagkataloget, ligesom der også blev luftet lidt godter fra det kommende album, der netop nu er i støbeskeen. Det var rock, som den bør spilles og opleves med publikum og band i tæt symbiose, når fansene ønskede sangtitler og bandet spillede uden sikkerhedsnet.

Den særligt udvidede koncert sluttede efter to timer med, at guitarist Jacob Binzer (Cobber), liggende på ryggen, lod sig bære på det dedikerede publikums løftede hænder gennem restauranten og tilbage på scenen. Publikum nød det i fulde drag, bandet var optændte, og alle kunne gå hjem med en helt særlig oplevelse, der havde bidt sig godt fast.

-Jeg har set Thomas Helmig og Sanne Salomonsen på Anholt, men det her var noget af det vildeste, jeg nogensinde har været med til, fortæller Sten Olsen