Make Roskilde - Not Love Camp

En gruppe af Roskilde Festivals frivillige er svært utilfredse med den nye profitorienterede nabo

Det er svært at finde fans af Love Camp. Roskildes foreninger er bestemt ikke begejstrede. (Foto: Per Lange)
Det er svært at finde fans af Love Camp. Roskildes foreninger er bestemt ikke begejstrede. (Foto: Per Lange)

'Make Roskilde - Not Love Camp.'

Sådan lød budskabet onsdag aften fra en gruppe af Roskilde Festivalens frivillige, der demonstrerede mod den omstridte, alternative festival Love Camp.

- Vi synes Love Camp er dybt usolidarisksk og ødelæggende for foreningslivet, fortæller formanden Michael Nielsen fra foreningen 'Fri Kultur.'

Baggrunden for protesteten er, at de frygter, at Love Camps salg af mad og drikke vil skade de forskellige frivillige foreningers boder på Roskilde Festivalen.

Livsvigtig festival
Overskudet for salg af mad og drikke går nemlig til alle de forskellige foreninger, der arbejder gratis på festivalen. Modsat er det på Love Camp, hvor de er forskellige virksomheder, der tjener pengene.

- For hver øl der sælges her, sælges der en mindre på Roskilde Festivalen. Det er irriterende, at de private firmaer skal tjene de penge, som ellers kan gå til de frivillige foreninger. Uden de penge kunne vi ikke leve.

- Men der er jo ikke særligt mange gæster på Love Camp, så det kan da ikke være det store problem?

- Roskilde Festivalen startede også som en lille festival - og se hvor vi er nu. Jeg håber, at vi i fremtiden vil tænke tilbage og sige 'Love Camp - det var noget, der var i 2011.'

ekstrabladet.dk/musik har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Love Camp.

0 kommentarer
Vis kommentarer