Så er Roskilde Festival skudt vådt i gang

Ventetiden er forbi for de 80.000 festivalgæster - nu er festivalpladsen åben

Mudderløb i støvregn. Ny disciplin på Roskilde Festival i år. (Foto: Jakob Jørgensen)
Mudderløb i støvregn. Ny disciplin på Roskilde Festival i år. (Foto: Jakob Jørgensen)

Der blev sprintet igennem, da portene til festivalspladsen blev åbnet klokken 17.00 i dag. Og faktisk var der så meget tryk på gæsterne i år, at vagterne blev løbet over ende og ikke fik mulighed for som planlagt at kropsvisitere de ivrige musikfans.

LÆS: Make Roskilde - Not Love Camp

Kort inden havde de mange ventende gæster hoppet i de båse, de var placeret i, og råbt 'Roskilde' i kor, mens regnen silede. Det gjorde det til en glat fornøjelse for de glade festivalgæster.

Gør det for stemningen
Allerede fra morgenstunden startede de første med at sætte sig i kø, så de kunne blive de allerførste, der ramte Orange Scene, som Roskildes hovedscene kaldes. Den første i køen var den 18-årige William Hagger fra Roskilde, som allerede stod der fra klokken 10.00 i morges.

LÆS: Roskilde: Lækre reality-Gustav jages af nøgne mænd

- Jeg gør det for stemningen. Den er fantastisk. Jeg har også været den første de to sidste år, og der var jeg også i top tre blandt dem, der kom først til scenen, fortalte William Hagger til ekstrabladet.dk.

Venter på Iron Maiden
Den første pige blandt gæsterne var den blot 17-årige Nina Langberg - og det var i hvert tilfælde ikke for Veto, der åbner Orange Scene, at hun brugte dagen på at vente:

- Jeg skal bare se Iron Maiden. Det er totalt lige meget med Veto, fortalte hun.

LÆS: Amalie overfuset på Roskilde

Årets åbningsnavn, Veto, går på klokken 18.00 - indtil da står festivaldeltagerne nu i en ny kø og venter på at få lov til at komme helt op foran scenen.

1 af 2 Højt humør og rockattitude hosde første gæster på festivalpladsen. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 Mudderløb i støvregn. Ny disciplin på Roskilde Festival i år. (Foto: Jakob Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer