X Factor-Seest: Jeg vil ud og vise flaget

Første single fra X Factors soulstemme er en forløber for et album til efteråret

Seest lader høre fra sig to år efter X Factor-tiden. (PR Foto)
Seest lader høre fra sig to år efter X Factor-tiden. (PR Foto)

I 2009 vakte det vild opstand, at sangeren Claus Seest allerede tredje finalerunde røg ud af X Factor, da Blachman med den afgørende stemme valgte Århus-drengene Asian Sensation til videre deltagelse fremfor manden med en af konkurrencens klart bedste soul-stemmer.

Siden har offentligheden ikke mærket meget til Seest, der ellers ret hurtigt efter udstemningen gik i gang med at lave et album.

Men nu lysner det - albummet med titlen 'Seest' udkommer til september, og som forløber er kommet en lille sommer-single, 'Top til Tå', der hylder den amerikanske 70'er-lyd med disko-soul, men på dansk, som er hans varemærke.

Mangler sved
- Det lyder pissegodt, hvis jeg selv skal sige det, fastslår Seest, som han foretrækker at kalde sig kunstnerisk.

- Den lyd er aldrig rigtigt blevet lavet på dansk, der har manglet noget sved, og det har jeg altid gerne ville råde bod på, siger han.

Seest har selv finansieret indspilningerne, og omkostningerne ved at få pladen udsendt kommer han nok også til at hænge på.

- Jeg var rundt og snakke med nogle pladeselskaber. Nogen kunne ikke rigtigt få den til at passe ind i tidens musik, andre var lidt langsomme til at få svaret, og så tænkte: 'Så gør jeg det fandme selv'. Det er et stykke tid siden, folk har hørt fra mig, og pladen skal sgu ud. Jeg vil godt ud og vise flaget.

På spring i Kenya
Ellers har Seest også haft travlt på det kenyanske marked. Hans kone, Vqee, er en populær popstjerne i sit hjemland, hvor hendes album har ligget på hitlisterne hele året. Gennem hende har Seest fået kontakter til det lokale musikmiljø.

- Jeg har nogle samarbejder med store kenyanske navne, som lige skal udkomme først. Når kenyanerne så har fundet ud af, hvem jeg er, skal min plade udkommer dernede. Flere store radiostationer har allerede lovet at spille den, hvis jeg laver den på engelsk, siger en optimistisk Seest.

0 kommentarer
Vis kommentarer