Så er Roskilde-ventetiden endelig forbi!

I dag åbner festivalpladsen, og musikken starter. Publikum har varmet godt og grundigt op med konkurrencer som verdensmesterskabet i makrelspisning

Ventetiden er snart forbi, og Roskilde Festival åbner dørene for 41. gang for musikken med danske Veto som startskuddet på Orange Scene klokken 18. (Foto: Jakob Jørgensen)
Ventetiden er snart forbi, og Roskilde Festival åbner dørene for 41. gang for musikken med danske Veto som startskuddet på Orange Scene klokken 18. (Foto: Jakob Jørgensen)

Tre to en ÆÆÆD! Til lyden af øredøvende tilråb og klapsalver fra omkring 200 tilskuere tvinger ti unge festivalgæster adskillige dåser makrel i tomat ned i halsen. Og det, der ikke kan sluges, må i håret. Sådan er reglerne.

Deltagerne på Roskilde Festival har brugt ventetiden på adskillige konkurrencer rundt om på campingpladsen i dagene op til, at musikken starter.

Se tv: Roskilde: Lækre reality-Gustav jages af nøgne mænd

- Gu' er det klamt, men jeg drikker mig alligevel så fuld, at jeg ikke kan huske det i morgen. Og så er det jo gratis frokost, siger 18-årige B. S., få minutter inden verdensmesterskabet i makrelspisning bliver skudt i gang.

Ølbong og mere makrel
På få sekunder forvandler de sultne makrelspisere konkurrencen til en rendyrket fiskemassakre. Tomatsovsen sprøjter ud på det hujende publikum, mens deltagerne skovler og skraber dåserne til sidste dråbe.

B. S. må dog se sig slået af den eksisterende rekordindehaver, Jens Hausgaard, der går under det passende alias Makrelkongen.

Se tv: Spiser 1,7 kilo dåsemakrel på fire minutter

I 2010 formåede han at spise syv en halv dåse på tre minutter, men i går slog han sin egen rekord og vandt endnu en gang konkurrencen. Hele 14 dåser blev det til - det svarer til 1,7 kilo makrel.

- Nu skal jeg bare ud og have 20 øl-bonger og spise noget mere makrel, forklarer Makrelkongen, der lugter fuldstændigt, som hans navn antyder.

Skyder festivalen i sænk
Et andet sted på campingpladsen har en flok garvede styrmænd sat sig ved roret. De spiller ' sænke slagskibe'.

Ekstra Bladet tog plads ved rælingen, da to søulke mødtes i turneringens første semifinale.

- Der er mange, der tror, at det handler om held. Men det er helt forkert. Det er ligesom poker, og man skal være strategisk, siger Asbjørn Theilade fra bordenden af slagmarken, et campingbord.

Læs: Amalie overfuset på Roskilde

- Vores mål er, at spillet bliver en officiel Roskildesport, forklarer 18-årige Asbjørn Theilade, der trækker det længste strå.

Det sidste søslag skal stå i dag. Sejrherren bliver den heldige vinder af en ramme øl.

100 flasker kirsebærvin
Hvis man ikke gider at drikke øl, kan man slæbe sit solskoldede legeme ned til den årlige kirsebærvinskonkurrence.

Martin Skogstad er en af arrangørerne bag konceptet, og han har medbragt 108 flasker kirsebærvin til lejligheden.

- Og så er der de flasker, som folk selv medbringer, forklarer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer