Store badedag på Roskilde

På Roskilde Festival nyder gæsterne de sidste solskinstimer, mens regnen lurer om hjørnet - se både topløse og bikini bade-piger her

Vandet er køligt, men det er en perfekt kur mod tømmermænd, som bliver praktiseret af mange af gæsterne på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Vandet er køligt, men det er en perfekt kur mod tømmermænd, som bliver praktiseret af mange af gæsterne på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Bikini-klædte piger og solbrune strandløver har de sidste par dage nydt højsommeren ved Roskilde Festivalens badesø. Det kølige vand har vist sig at være en fremragende kur mod tømmermænd.

- I går spillede vi drukspil, og så festede vi rundt i nogle forskellige lejre, siger Mia Gregersen, 21. Hun havde trukket i badetøjet dagen derpå for at komme tømmermændene til livs.

Læs også: Bliv vækket af Side 9-pige

- Det er nice. Vi ligger bare og soler os og bader, siger hun. Hun bor sammen med 14 andre piger i en decideret pigelejr. Og som det gælder alle de andre festivalgæster, så er vejret på deres side. Indtil nu i hvert fald. Termometeret har vist 28 grader, og solen har i flere dage skinnet fra en skyfri himmel. Det har sat skub i den lette påklædning og masser af øldrikning.

Frygter syfilis
Allerede fra i morgen ser det ud til, at det gode vejr må vige og give plads til store skyer. Temperaturen får et ordentligt nyk ned og kommer under de 20 grader. Men det tager en flok positivt indstillede piger fra Eriksminde Efterskole i stiv arm.

Læs også: Old school stoffer hitter på Roskilde

- Vi graver bare en rande rundt om lejren, så går det nok, siger Astrid, 16. Hun har siddet sammen med sine veninder ved badesøen, siden de stod op og fik en reparationsbajer. Nej, det er noget ganske andet end dårligt vejr, de frygter.

- Vi nyder søen, mens vi kan, for vi regner med, at den bliver fyldt med kønssygdomme, og vi frygter syfilis, siger pigen Toff, 17, som også er fra efterskolen.

Mudderalarm
Ifølge DMI’s prognose for Roskilde, så ender hele herligheden med en ordentlig skyller. Lørdag nat og det meste af søndagen ser det ud til, at gummistøvlerne og sydvesten skal på, hvis man skal stå distancen og høre Kings of Leon lukke og slukke ballet.

Læs også: Roskilde deltager tissede på festivalvagt

I løbet af festivalens sidste døgn vil der angiveligt falde omkring 20 millimeter regn, men indtil da er stemningen ved søen, at enhver solstråle skal nydes.