Sving dilleren og kom med i nøgenløbet

Om præcis en uge går det løs med hoppende bryster og svingende dillermænd. I år skal mændene igennem indledende runder for at komme med i det famøse nøgenløb

I år er der blevet lavet konkurrencer for at finde deltagerne til årets nøgenløb på Roskilde Festivalen. (Foto: Anthon Unger)
I år er der blevet lavet konkurrencer for at finde deltagerne til årets nøgenløb på Roskilde Festivalen. (Foto: Anthon Unger)

Om præcis en uge lyder starten til det populære nøgenløb på Roskilde Festivalen, hvor tyve mænd og kvinder vil tage turen gemmen forhindringsbanen - uden en trevl på.

LÆS: Eventyrlig sejr i Roskildes nøgenløb

Men i år er der ikke kun nøgne mænd om lørdagen. For løbets store popularitet hos det mandlige køn har gjort, at Roskilde Festivalradio, der står bag, i år har valgt, at mændene skal vinde deres adgangsbillet til nøgenløbet:

– Det er vokset år fra år, og der er simpelthen så meget rift om mande-pladserne, at vi i år har valgt at udlodde pladserne i de forskellige programmer, som festivalradioen sender. Så er det så helt op til de forskellige programmer at finde ud af, hvordan de vil gøre det, forklarer Mathias Munch, Stationsleder, Roskilde Festivalradio.

LÆS: De første optagelser: Se Nøgenløbet 2010

Og der bliver masser af nøgenhud i de indledende konkurrencer. Ekstra Bladet har fået lov til at se programmet ’The English Dandies’’ plan, som bestemt ligger op til grænseoverskridende underholdning.

Her skal deltagerne igennem en forhindringsbane - og det første de skal gøre, er at smide tøjet. Så går turen ellers igennem banen, hvor en af udfordringerne er, at deltagerne skal lave ’helikopteren.’ Det vil sige, at de skal svinge javertussen, som en helikopter - og det skal de gøre hele fem gange.

LÆS: 400 meter pik og patter

En anden udfordring er det såkaldte engle hop, hvor der nok skal komme godt med luft under klokkeværket, når deltagerne skal hoppe op og ned.

Herefter går turen videre rundt på banen, hvor deltagerne blandt andet skal igennem en skrumpende fornøjelse - nemlig udfordringen ’Hip-Hop Ball Dip,’ hvor de skal ned i en balje iskoldt vand, mens de rapper en sang.

LÆS: Få det hele med: Løbende pikke og patter på Roskilde

Det hele slutter af på bedste Roskilde maner - med at bunde en øl. Herefter findes vinderen, som så lørdag får lov til at blive en af de 10 mandlige deltagere i nøgenløbet.

De kvinder der gerne vil deltage i nøgenløbet skal ikke igennem konkurrencerne, da riften om pladserne ikke er lige så massiv. Derfor sker det ved helt normal tilmelding - med ’først til mølle’-princippet. Hvornår tilmeldingen åbner, vil Roskilde Festivalradio stadig ikke fortælle - i stedet må man lytte med på stationen.

Se eller gense sidste års nøgenløb her.