Festen er skudt i gang i Roskilde

Selvom der er flere dage til musikken starter på Roskilde Festival, er de mange gæster i fuld gang med festen

Det er først på torsdag, at musikken spiller på Roskilde, men festen er i dne grad i gang. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Det er først på torsdag, at musikken spiller på Roskilde, men festen er i dne grad i gang. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Hundredvis af feststemte festivalgæster hopper i takt til lyden af House of Pains 'Jump Around'. Bassen dunker, diskolysene blinker, og øl og sprut drikkes, som var det postevand.

Det er mandag. Klokken har netop passeret midnat, og mørket har lagt sig over Roskilde, men sang, dans og klirrende ølflasker vidner om, at nat ikke er lig med søvn på Danmarks største festival. Tværtimod.

Fed stemning
- Jeg må indrømme, at jeg har sovet det meste af dagen - i går var lidt hård. Men stemningen her er jo super fed, siger Stine Boelskifte, der tydeligvis har glemt alt om tømmermænd og træthed.

Håret i hendes grønne paryk flyver vildt omkring, mens hun hopper rundt med veninderne i Van Damme Camp i Roskildes vestlige campingområde.

- Vi har det bare megafedt, lyder det samstemmende fra to berusede fyre, der i aftenens anledning er klædt ud som henholdsvis banan og brud.

Festen er i gang
Tobias Hjuler og Nicolaj Pasfall er netop blevet studenter og taget direkte fra studenterkørsel til Roskilde, fortæller de, inden de ligesom de mange andre festglade unge mennesker danser videre. I hånden har de en næsten tom flaske Fernet Branca.

Stemningen er god, festen er på sit højeste, og det er ikke til at se på de mange Roskilde-gæster, at festivalen først for alvor går i gang på torsdag, hvor aarhusianske Veto åbner Orange Scene.

Heller ikke i øst - den anden del af campingområdet - går det stille for sig. Her fester blandt andre en lejr med et Olsen Banden-tema og et ølspil, der går ud på at se Olsen Banden-film og drikke, hver gang Benny siger 'Skide godt, Egon'.

Bedst til fest
Ganske kort derfra har 'Læger uden skrupler' erobret en del af brandvejen som dansegulv. De medicinstuderende fra Odense er alle klædt i kitler og knæklys og er fast besluttede på at bevise, at 'medicinere' er de bedste til at feste.

- Vi fester for vildt, nærmest skriger Mette Østergaard Laursen og griber en veninde i hånden, hopper rundt og kaster vildt med håret.

- Stemningen er megafed, og vi fester, til folk går hjem, tilføjer hun, inden hun forsvinder ind i mængden af drikkende og dansende kitler.

Roskilde er i den grad skudt i gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer