TV: Pas på nikkel-smykker på Roskilde

Miljøkontrollen lavede mandag undersøgelser på Roskilde Festivalen

Tina Klarskov og Søren Eusebius Jakobsen fra Miljstyrelsen kigger efter en indholdsfortegnelse på noget farve
Tina Klarskov og Søren Eusebius Jakobsen fra Miljstyrelsen kigger efter en indholdsfortegnelse på noget farve

Iført t-shirts med logoet ’Kemikalie inspektion på besøg’ ransagede fire inspektører fra Miljøstyrelsen mandag boderne på Roskilde Festivalen for at finde smykker og ikke-permanente-tatoveringer med ulovlige stoffer og metaller, som kan give allergiske reaktioner:

LÆS: Stående tissetår til pigerne på Roskilde

- Man skal virkelig tænke sig om, når man køber smykker eller får lavet tatoveringer her. Det kan være noget, der giver problemer resten af livet, siger inspektøren Flemming Hovgaard Jørgensen.

Ingen aner, hvad der er i
Derfor var de taget af sted på kontrol, hvor Ekstra Bladet fulgte med. Og der var bonus - allerede ved anden inspektion var der bid:

LÆS: Roskilde de luxe: Bøf & bearnaise

- Der er ingen indholdsfortegnelse på den maling, som de bruger til at lave deres tatoveringer med. Så vi kan simpelthen ikke se, om der er farlige ting i, forklarer den ene af inspektørerne Søren Eusebius Jakobsen.

Masser af gevinst
I smykkeboderne havde kontrollanterne et større udstyr med, så de kunne måle, om smykker og bæltespænder havde bly eller afgiver nikkel. De testede otte steder – og der var gevinst hver gang:

LÆS: Roskilde: Bikiniklædt vejrvært tester badesø

- Vi fandt noget alle stederne, som gør, at vi har taget smykker med, som nu skal på laboratoriet og undersøges, forklarer Flemming Hovgaard Jørgensen.

Det tager fire uger før prøverne er færdige, og dermed kan de intet gøre lige nu og her – andet end at sige til smykkesælgerne, at de bør overveje at lade være med at sælge dem. Derfor bør gæsterne tænke sig om:

LÆS: TV: Tag med på 500 meter svævebanetur på Roskilde

- Folk skal være kritiske. Gå efter sølv eller kirurgisk stål. Lad være med at købe det helt billige, siger Flemming Hovgaard Jørgensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer