Roskilde de luxe: Bøf & bearnaise

Der er plads til smil i Roskildes ukronede luksuslejr nummer et, som er prydet af læderstole og sofabord

- Stolene er mere lækre end dem, jeg har derhjemme, siger Michael Petersen og læner sig tilbage i den okseblodsrøde læderlænestol. (Foto: Jakob Jørgensen)
- Stolene er mere lækre end dem, jeg har derhjemme, siger Michael Petersen og læner sig tilbage i den okseblodsrøde læderlænestol. (Foto: Jakob Jørgensen)

Et velassorteret barskab, røde læderstole og gulvtæpper er eksempler på den overvældende luksus, man finder hos to magelige festivalgæster.

De har fået nok af mudder og pis over alt.

- Alle folk pisser over det hele og på dit telt. Og du kan ikke sove, fordi naboerne spiller Jodle Birger på fuld hammer midt om natten, siger Thomas Jørgensen, 27-årig selvstændig murer.

I år har han bygget sin arbejdsbil om til en luksuriøs dagligstue sammen med sin ven, Michael Petersen, 29.

De har før været på Roskilde Festival, men for første gang bor de i området kun med campingvogne og autocampere.

- For to år siden boede vi på den anden campingplads. Vi havde købt et stort, lækkert telt, men så var der én, der havde brækket sig derinde på fuld hammer, så vi måtte sove under vores pavillon udenfor. Sådan noget gider jeg ikke mere, siger Thomas Jørgensen.

Læderstue og rød løber
Denne gang har han en stor luftmadras, lagen og dyne med, så nattesøvnen burde være sikret på Roskildes fredeligste campingplads. Thomas Jørgensen har dog ikke glemt to essentielle festivalklassikere: dåseleverpostejen fra Faaborg og tun med mayonnaise, som har fået lov at komme med igen i år.

I går stod den dog på bøf med bearnaisesauce, som blev lavet på deres medbragte gaskomfur. Og de har indrettet et køleskab i en gammel røgmaskine, som bliver holdt kold med tøris. Selv møblerne er som taget fra dagligstuen.

- Stolene er mere lækre end dem, jeg har derhjemme, siger Michael Petersen og læner sig tilbage i den okseblodsrøde læderlænestol.

Han er til daglig tømrer, og festivalen er en ferie for ham. De to venner regner med at bruge 10.000-12.000 kr. hver på Roskilde Festival med billet og bolig.