Gamle guder på festival

Asetroen trives på Roskilde Festival, hvor en lokal helt dyrker de nordiske guder og drikker mjød

Roskildes lokale viking, Steen Larsen, her sammen med sin hund (Foto: Jakob Jørgensen)
Roskildes lokale viking, Steen Larsen, her sammen med sin hund (Foto: Jakob Jørgensen)

Midt på Roskilde Festival bor der en vaskeægte viking.

Som mange festivalgæster vil vide, ligger der et lille hus lige ved gangbroen over togskinnerne.

Og hver sommer bliver beboerne indlemmet i Danmarks største festival.

Læs også: Så er der SEXival

Men hvad de mange tusinde forbipasserende ikke ved, er at det er en rigtig viking, der bor i det lille gule hus.

På hans venstre overarm skuer Odin ud over festivalpladsen, og på op af den højre slynger Midgårdsormen.

Jukebox og store hunde
Tatoveringerne tilhører den lokale viking, som hedder Steen Jensen. Han købte for femten år siden huset ved skinnerne, faktisk valgte han stedet for at komme ud i naturen og fredeligheden.

-Jeg dyrker asetroen, og der betyder det meget at være i skoven. Skoven er jo vores kirke, og der er roligt og afstressende. Men jeg vidste godt, da jeg købte huset, at der ville være fest her en gang om året. Og så holder vi bare vores egen fest samtidig, siger Steen Jensen.

GALLERI: Festivalsgæster løber ind på pladsen

I garagen står en jukebox og spiller The Doors på fuld udblæsning, mens de forbipasserende festivalgængere krydser togskinnerne med opfordringen til at break on through to the other side. Samtidig står Steen Jensens velvoksne bulldog, Tor, og rottweiler, Sika, og iagttager menneskestrømmen på den anden side af hegnet.

Man vænner sig til lugten
På bænken hænger et stort drikkehorn, mens en ravn vejrer på et banner på flagstangen.

Og i græsplænen er lagt et sirligt formet solhjul, og de gamle guder lever i bedste velgående på det lille frimærke, hegnet ind på Roskilde Festival.

Læs mere: Trehjulet øko-diskotek på Roskilde

Og når man har sagt ’hegn’, må man også sige ’pis’. For det er ved hegnet, vandet bliver ladet. Og den lugt kan godt hænge i luften.

- Man vænner sig til lugten. Men det værste er, når der har været tørt længe, og så der kommer en ordentlig byge. Så stinker det! siger Steen Jensen. Efter festivalen bliver der af og til sprøjtet med citronvand, og det tager lige toppen af pislugten.

Traktortræk er det værste
Roskilde Festival er vand i forhold til den anden årlig begivenhed, som er langt mere generende.

-Når der er dyrskue herude, så kører de også traktortræk. Det larmer meget mere end festivalen, og så stinker det af diesel, så man ikke kan holde ud at være i haven, hvis vinden kommer derfra, siger den farverige viking.

Steen Jensen får hvert år en masse billetter, som han og familien kan få. I løbet af året festival regner han med at huse omtrent 20 gode venner og familiemedlemmer.

Selv skal han ikke se så mange koncerter, men det er den tunge rock, som trækker mest.

- Måske Iron Maiden, men det er jo den samme gamle plade. Og så skal jeg nok høre Mastodon. Ellers plejer vi bare at holde fest her i haven og cruise lidt rundt på festivalen, siger den 52 årige asetro.

1 af 2 Steen Larsen har efterhånden vænnet sig til lugten af pis, han har boet klods op ad festivalen i godt 15 år. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 Roskildes lokale viking, Steen Larsen, her sammen med sin hund (Foto: Jakob Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer