Roskilde-klar? Husk solcreme og badetøj

Badesøen kalder: Udsigt til 25 grader på Roskilde Festival

Der er udsigt med masser af varme og bar hud på årets Roskilde Festival. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Der er udsigt med masser af varme og bar hud på årets Roskilde Festival. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Når 78.500 musikhungrende festivalgæster stikker teltpælene i jorden på Dyrskuepladsen i næste uge, skal de både huske solcreme og badetøj.

I løbet af Roskilde Festival tonser termometeret op i det røde felt, fortæller DMI's vagtchef, Thyge Rasmussen.

- Det tegner ganske lovende og med varmere vejr, end hvad vi har haft i denne uge. Både mandag og tirsdag forventer vi solskin. Tirsdag kan vi komme helt op på 25 grader, siger han til Ekstra Bladet.

Når festivalen for alvor dirigeres i gang sidst på ugen, bliver der også rig mulighed for at lufte både bikinien, køre sig ned i badesøen og smøre hinanden godt og grundigt ind i solcreme .

For selv om der er udsigt til en enkelt byge onsdag, fortsætter solen med at skinne og sender temperaturen op midt i 20' erne både torsdag og fredag, hvor bands som Portishead, Iron Maiden og danske The Raveonettes har meldt deres ankomst.

Velkommen uden sved
Men festlighederne starter allerede lørdag, hvor det er store vælte-hegn-dag. Da der kun er udsigt til 16 grader den dag, bliver det muligt at spæne ind og stable en lejr på benene uden at få alt for meget sved på panden. Men festivalgæsterne kommer nok til at holde godt fast i teltpælene.

- Det bliver en kølig og blæsende affære på lørdag, men det skulle holde tørt, forsikrer Thyge Rasmussen.

Lidt regn er kun godt Det er en front med varme, der kommer ind over landet i løbet af weekenden, som betyder, at det gode vejr etableres i løbet af en uge. Netop det kan give en smule regn.

- Søndag kan der komme lidt smådrypperi. Det gode ved det er, at det binder støvet på pladsen, så det kan være helt rart, at der kommer en lille byge, siger han.

vejret.dk kan du se vejrudsigten for de første festival-dage. Og husk, at vejrværterne giver dig en frisk vejrudsigt hver eneste dag under hele festivalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer