Distortion fortsætter: Tak for en fed fest!

Vesterbro sejler i tis og skrald, men det afholder ikke en Distortion-deltager fra at tage en lur i sommersolen

Distortion ramte i aftes Vesterbro, og det var ikke alle, der havde energi til at gå hjem, da festen var ved at være forbi(Foto: Ekstra Bladet)
Distortion ramte i aftes Vesterbro, og det var ikke alle, der havde energi til at gå hjem, da festen var ved at være forbi(Foto: Ekstra Bladet)

I aftes var den københavnske festival Distortion nået til Vesterbro, hvor tusindvis af danskere deltog i gadefesten og dansede til langt ud på de små timer. Da ekstrabladet.dk var på gaden tidligt lørdag morgen, var der stadig nogle festivalgængere, der endnu ikke havde forladt festen, mens andre simpelthen var gået kolde midt i skraldet og den voldsomme stank af urin, der hænger over Vesterbro her til morgen.

Læs også: København oversvømmet af tis

Men selv om der ligger store bunker af skrald flere steder i den hippe københavnerbydel, var de københavnere, som ekstrabladet.dk stødte på ikke sønderligt oprevede over at bo midt i en skraldeplads, der stinker af tis. 'Sådan er jo det, og vi ved, at det går væk igen', var bl.a. en af holdningerne, men måske ser tingene anderledes ud i morgen, da Vesterbro atter skal være vært for Distortion i aften, hvor det er sidste aften for festivalen.

Ikke toiletter nok
Den populære festival blev skudt i gang i onsdags, hvor det først var indre by, der var centrum for festlighederne. Torsdag aften blev der festet på Nørrebro, og her var der store problemer med toiletforholdene. Fredag morgen sejlede bydelen i tis, fordi der ikke tilnærmelsesvist var nok toiletter til de 180.000 mennesker, der deltog i festlighederne på Sankt Hans Torv og andre steder på Nørrebro.

Festivalledelsen erkendte torsdag problemet, men sagde samtidig, at de intet kunne gøre for at forhindre en gentagelse. Vesterbro stinker i dag af pis, så meget tyder på, at der heller ikke i aftes var nok toiletter til det øldrikkende folk.

- Der er ingen toiletter at få. Vi havde kalkulereret med en stigning på 15-20 procent flere mennesker. Det kan du gange med et par hundrede. De to første dage har vi været 180.000 mennesker, sagde pressetalsmand Christian Langballe i går til ibyen.dk.

Læs også: Nørrebro flyder med skrald efter festival

Over al forventning
Tusindvis af festglade mennesker har deltaget i festlighederne de sidste par dage og overordnet kan man sige, at det er forløbet over al forventning.

- Det har været en meget stille og rolig nat lige som de andre nætter, siger vagtchefen fra Københavns Politi til ekstrabladet.dk lørdag morgen.

Læs også: To anholdt for drug-rape

Der er dog en enkelt sag, der har vakt stor opmærksomhed. Torsdag blev to mænd anholdt for drug-rape af en kvinde i 30´erne, der kontaktede politiet og fortalte, at hun var vågnet i sin lejlighed på Nørrebro, mens en mand lå oven på hende. Der var ifølge kvindes forklaring også en anden mand til stede, og de to mænd blev torsdag anholdt, hvorefter de torsdag aften blev løsladt igen.

- Vi har løsladt dem, og de vil ikke blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Men de er stadig sigtede i sagen, sagde Københavns Politis centrale efterforskningsleder til ekstrabladet.dk sent torsdag aften.

Læs også: Drug-rape-sigtede løslades

Har du gode eller dårlige oplevelser, så skriv en kommentar herunder...

1 af 2 Distortion har sat sine tydelige spor på Vesterbro, der i aftes var centrum for festivalen(Foto: Ekstra Bladet)
2 af 2 Distortion ramte i aftes Vesterbro, og det var ikke alle, der havde energi til at gå hjem, da festen var ved at være forbi(Foto: Ekstra Bladet)
0 kommentarer
Vis kommentarer