Her er din musiksommer

Hvis du skal ud og nyde festivalstemningen, er det nu, du skal købe billet - flere melder allerede om udsolgt

Medina kan opleves på dette års grønne koncerter. (Foto: Klavs Bo Christensen)
Medina kan opleves på dette års grønne koncerter. (Foto: Klavs Bo Christensen)

I Danmark er det lidt af en folkesport at arrangere koncerter og festivaler på alle tænkelige dyrskuepladser, brakmarker og havnekajer, så hvis lysten til kold fadøl og varm musikhygge pludselig melder sig, bør der være rig mulighed for alle – uanset musiksmag – gennem hele sommeren.

Dog er flere af sommerens store musikoplevelser allerede udsolgt, så hvis man går efter en helt specifik koncert- eller festivaloplevelse, er det på tide at få dankortet i sving.

Skal skynde sig
I sidste uge kunne Smukfest – tidligere kendt som Skanderborg Festival – melde udsolgt af de eftertragtede partout-billetter, der giver adgang til fem dages fest i den østjyske bøgeskov.

I denne uge meldte landets største festival – Roskilde Festival – at man skal skynde sig, hvis man vil sikre sig billet til løjerne på dyrskuepladsen.

Festivalen regner igen i år med at få udsolgt, hvilke onde tunger og kritiske musikanmeldere nok vil hævde snarere skyldes de seneste års strålende vejr end dette års mangelfulde musikprogram.

Ekstra Bladet giver dig overblik over, hvordan det står til med billetsituationen i det danske billetland.

For overskuelighedens skyld er koncerter og festivaler inddelt i rød, gul og grøn.

RØD = Udsolgt – Her skal du være heldig på Den Blå Avis for at score en billet.

GUL = Få billetter tilbage – Men vent ikke for længe med at købe.

GRØN = Stadig masser af billetter.

RØD: 1/ Skanderborg Festival - 10.-14. august

Alle partout-billetter (billetter til alle dage) er udsolgt. Der er dog stadig enkeltdagsbilletter at få til onsdag, torsdag og søndag. Hovednavnene på Danmarks efter sigende smukkeste og grønneste festival tæller i år Robyn, Ozzy Osbourne D-A-D og Medina.

RØD: 2/ The Wall i Herning – 13. juni

Roger Waters fik seks stjerner i Ekstra Bladet for sin udsolgte koncert i Parken. Desværre for danske fans af det storladne Pink Floyd-epos er koncerten i Jyske Bank BOXEN totalt udsolgt. Turnéen fortsætter rundt i Europa til den 7. juli, så hvis man er frisk på en koncertrejse, er der stadig muligheder.

RØD: 3/ Bob Dylan i Odense – 27. juni

Trods en heftig billetpris på 1100 kroner blev de 2200 billetter til koncerten i Den Fynske Landsby udsolgt. Historien har dog vist, at den gode Bob Dylan har svært ved at lade tour-bussen stå parkeret i garagen ret lang tid af gangen, så mon ikke de danske fans får chancen igen.

GUL: 1/ Take That – Parken – 15.-16. juni

Verdens mest succesfulde boyband kommer til København i stærkeste holdopstilling med den frafaldne badboy Robbie tilbage på holdet. Der meldes om få billetter til lørdagens koncert, og det er slet ikke utænkeligt, at de britiske popsmede kan ende med udsolgt til begge koncerter.

GUL: 2/ Roskilde Festival – 30. juni – 3. juli

- Vi vil ikke af- eller bekræfte, at der vil blive udsolgt i løbet af en uge. Men jeg vil opfordre vores gæster til at se at få købt deres billetter.

Sådan lyder den aktuelle melding fra Roskilde Festival, der formentlig igen i år kan se frem til at få udsolgt. Programmet tæller blandt andre Iron Maiden, Arctic Monkeys og Kings of Leon.

GUL: 3/ Bon Jovi – 19. juni

Koncerten er stort set udsolgt. Dog er der få billetter tilbage, hvis man er villig til at punge ud med hele 2495 kroner for en såkaldt Diamond Premium Pakke, der blandt andet inkluderer gratis øl og. Opvarmning på hele Bon Jovis turné er for øvrigt det unge danske band The Breakers.

GRØN: 1/ Grøn Koncert 14.-24. juli

Meget kan man sige om Grøn Koncert og deres manglende evne til for alvor at forny deres koncept. Er man til fadølshygge i sikkert selskab med TV 2, Nik & Jay, Medina og Tim Christensen, er der dog valuta for pengene, når karavanen drager rundt i det danske sommerland.

GRØN: 2/ George Michael i Herning – 29. + 31. august samt 2. september.

Den 47-årige engelske popstjerne har valgt at afholde verdenspremieren på sit nye arenashow i Jylland.

Den kontroversielle og skandaleramte sanger med en fortid i Wham! optræder ikke mindre end tre aftener i Jyske Bank BOXEN i Herning.

GRØN: 3/ Kanye West – Tivoli i København – 11. august

Kanye West har to gange tidligere gæstet Danmark i henholdsvis 2006 og 2009 - begge gange på Orange Scene på Roskilde Festival. I år er valget dog hverken faldet på Roskilde eller Skanderborg, men i stedet på den gamle forlystelseshave i centrum af København.