Så er der (gade)feeeeeeest!

Thomas Fleurquin er manden bag fem dages hektisk fest i København - cirka 90.000 ventes at deltage

Om alt går vel gæster op mod 90.000 mennesker Thomas Fleurquins Distortion-fester i København i løbet af de næste fem dage og nætter. Festerne startede ydmygt for 13 år siden. (Foto: PA)
Om alt går vel gæster op mod 90.000 mennesker Thomas Fleurquins Distortion-fester i København i løbet af de næste fem dage og nætter. Festerne startede ydmygt for 13 år siden. (Foto: PA)

LÆS OGSÅ: Danmarks største gadefest

Så går det løs igen. I dag begynder Distortions fem dage med 101 små og store fester i Københavns forskellige bydele. Hver dag med en ny bydel i værtsrollen, og i alt forventes cirka 90.000 mennesker at deltage i arrangementerne.

– Det er en hyldest til København og handler om at skabe begejstring. Om at have fem dage i paradis, hvor alle slår sig løs og giver den gas. Skaber kunst, danser og fester – uden kriminalitet og ballade, siger manden bag Distortion, Thomas Fleurquin. Det er 13 år siden, han arrangerede den første impulsive gadefest i hovedstaden.

– I begyndelsen var det bare et lille initiativ for vel 500 mennesker. Vi lejede nogle turistbusser og kørte rundt med højttalere og musik. Fra Den Lille Havfrue på Langelinie videre til Amalienborg og derfra videre igen.

Thomas Fleurquin er opvokset i Frankrig og er begejstret over, hvor meget frihed der er i Danmark.

– Med i bussen havde vi dragqueens, ildkastere – alle mulige fra undergrundsmiljøet. Og der var ingen ballade med myndighederne, selv om vi ikke havde indhentet tilladelse til at feste. På den måde er Danmark meget afslappet og stadig ret ’hyggelig’ sammenlignet med andre storbyer.

Fest for alle
Siden har Distortion-festerne hvert år vokset sig større. Sidste år med mere end 40.000 festdeltagere.

– Folk kommer fra Oslo, Berlin og Paris for at være med. Fordi der er denne her åbne, glade undergrundsstemning. Vi har holdt fester i Vor Frue Kirke, hvor præsten tillod, at vi samplede hans stemme. Der er fester i natklubber. Og ude i gaderne, hvor der sker noget helt magisk, når hiphop-butikkens kunder pludselig danser med bøsse-frisørens venner og dem ovre fra frugthandleren. Langt de fleste deltagere til Distortion er mellem 20 og 40 år gamle.

– Men i år er der også fest for supermødrene, en slags minifest for børn. Det er også helt specielt for Danmark, at vi har mødregrupper, hvor det offentlige går ind og hjælper nybagte mødre til at lære hinanden at kende. Og der er fest for pensionisterne, der har deres eget Elvis-tema. Distortion-festerne er åbne for alle. Og de er gratis. Kun natarrangementerne på forskellige klubber og med verdenskendte dj’s fra blandt andet Italien og Tyskland koster penge.

0 kommentarer
Vis kommentarer