Da Benny mødte Bob

På Bob Dylans 70-årsdag beretter Benny Holst om sit ret uheldige rendezvous med helten

Benny Holst - på vej til Bob Dylan i Horsens i 2000. (Foto: Viggo Landau)
Benny Holst - på vej til Bob Dylan i Horsens i 2000. (Foto: Viggo Landau)

Hvad siger man egentlig, hvis man render ind i Bob Dylan? Det skulle nogen nok have fortalt Benny Holst, inden troubadouren antastede sit store idol på storebæltsfærgen. Holst fortæller:

- Jeg spillede på Midtfyns Festival i 1991, hvor Dylan var øverst på plakaten. Mit band sagde, at jeg ikke kunne nå at se ham, fordi vi skulle nå en færge. Det ville jeg skide på, for jeg skulle bare se Dylan, og jeg stod helt oppe foran i frygteligt regnvejr og havde en fantastisk oplevelse.

LÆS OGSÅ: DA BOB VAR BOBBY

- Da vi så efterfølgende kom på færgen, var der en eller anden, der sagde, at Dylan stod ude på dækket. Først troede jeg ikke på det, men den var god nok, og så tænkte jeg, at den mulighed var sgu ’once in a lifetime’.

Sprogkæden røg af
- Selv om det gik utroligt stærkt, så nåede jeg at forberede mig på, hvad jeg skulle sige til ham. Han var omringet af en rand af mennesker, men jeg gled lige igennem. Og så røg sprogkæden ellers af:

- Sorry, you did a very good concert! udbrød jeg på mit værste skoleengelsk. Hold kæft jeg kvajede mig. Dylan hvæsede bare et ’thank you’ tilbage.

LÆS OGSÅ: BENNYS BEDSTE

- Et par dage efter fik jeg et telegram fra en af mine venner. Der stod: ’29. juni 1991 mødtes to store musikere på storebæltsfærgen - det var desværre kun den ene, der opdagede det’.

1 af 2 Bob Dylan - legenden kan godt være lidt svær at komme ind på. (Polfoto/Jan Persson)
2 af 2 Benny Holst - på vej til Bob Dylan i Horsens i 2000. (Foto: Viggo Landau)
0 kommentarer
Vis kommentarer