Fem gange spændende musik

Lørdag slår spillestedet Rust i samabejde med ekstrabladet.dk/musik dørene op til koncert med fem spændende, danske bands. Se her, hvordan du kan komme med

'Moms A Mannequin' leverer primathyl fra et liv med den ene fod i rendestenen. (Foto: Mette Bech)
'Moms A Mannequin' leverer primathyl fra et liv med den ene fod i rendestenen. (Foto: Mette Bech)

I morgen går det løs på spilestedet Rust på Nørrebro i København, når Ekstra Bladets musiksite - ekstrabladet.dk/musik - præsenterer fem spændende, danske bands for blot 80 kroner.

De fem bands repræsenterer hver især forskellige musikalske strømninger, men fælles er lysten, viljen og evnen til at leverer en live-oplevelse, der ikke kan rystes af lige med det samme.

Nedenfor kan du læse de fem forskellige bands beskrivelser af deres egen musik samt klikke dig videre til deres MySpace-profiler, hvor du kan høre eksempler på deres musik.

Læs mere på Rust's hjemmeside

Squares to Bend

En dag blev to drenge trætte af det moderne liv med forventninger og krav. De forlod alt og startede en rejse.

Vejledt af godt humør landede de på en lille ø et sted i det sydlige Stillehav. Øen var egentlig ikke noget særligt, men når disse fyre begyndte at spille, dukkede mærkelige væsner op omkring dem.

De to drenge fandt lykke og forståelse i dette fredelige sted, og frø af Squares to Bend blev plantet. Deres unikke lyd er inspireret af det fantastiske univers af det magiske land.

Vi byder dig velkommen til at dykke ned i det beroligende hav af Squares to Bend musik.

Mom’s a Mannequin

Mom's a Mannequin er en dansk/hollandsk bastardunge med kravlegården placeret på Nørrebro. En skygge i den overpissede baggård, der fortæller historien om ensomheden, tosomheden og kærligheden – hudløst og kompromisløst.

Lad dig forføre af et lydbillede der nuancerer legesygt mellem de kærlighedsramte patosskæringer og de trommehinde- og trommeskindstæskende primathyl fra et liv med den ene fod i rendestenen, og den anden på scenekanten.

Vulture Club

Spillesteder landet rundt forholder sig i stadig stigende grad, panisk protesterende, overfor fraværet af nosser på den danske musikscene.

Situationen er efterhånden ved at være kritisk og eksperter vurderer, at hvis der ikke er nogen der gør noget,

vil vi snart være vidne til udviklingen af "'eg-har-let-til-tårer-syge' og antallet af 'snøftenæser' vil vokse drastisk!

De senere år har 'Mors-Dreng-Pandemien' samt Plastik-Talent Shows, langsomt, men sikkert fundet fodfæste på Danmarks landsdækkende medier.

Det vil tilsyneladende ingen ende tage, med selvfede og pop-liderlige radio og TV værter, der på propaganda maner dikterer pap-pop og

slapsvanset populærmusik.

Vulture Club består af fire gutter med bollerne i behold - der ikke har tænkt sig at overgive os uden kamp... Tilsammen er de 'Vulture Club' !

Vulture Club spiller selvskrevet og velskrevet rock, der lugter langt væk af passion, ambition og sidst, men ikke mindst, tunge løgposer.

Modus Operator

Bandet Modus Operator er en færden i grænselandet mellem elektronisk musik og alternativ rockmusik.

Det minimalistiske udtryk og den systematiske computertankegang er med til at give det interessante møde mellem det maskinelle og organiske, som kendetegner gruppens lyd.

Selvom udtrykket er moderne, ledes tankerne også hen på electronica-pionererne Kraftwerk samt post-punk-minimalisterne i Joy Division, når man hører musikken.

Gruppens visuelle fremtoning på scenen er præget af en coolness og alvorlig tone - med alle medlemmer iført sort jakkesæt. Dette udtryk underbygger musikkens kantede og bestemte form.

ElektroMotive

Mørke møder lys. Mand møder maskine. Lige møder skævt. ElektroMotive er opstået af idéen og trangen til at udforske det firkantede og utilgivelige i programmerede og stramme arrangementer der blandes med et organisk og menneskeligt udtryk.

Musikken er hårdt rockende og dramatisk med tung bund af synthbas, skæve rytmer og skarpe riffs.

Udtrykket er inspireret af mange forskellige bands og kunstnere fra Tool og Rammstein over NIN til Depeche Mode. Målet har altid været at skabe musik der er ærlig og kompromisløs.