Ung sangerinde har lavet det hele selv

Emma Acs debuterer med et album, som hun selv har finansieret, skrevet og indspillet. Hun er bare 19 år

Emma Acs' album 'Champagne' udkommer den 11. april. (Foto: Polfoto)
Emma Acs' album 'Champagne' udkommer den 11. april. (Foto: Polfoto)

Når sangerinden Emma Acs album 'Champagne' udkommer den 11. april, så vil sangerinden selv for en kort stund glemme alt om SU, eftermiddagsjob i butikker og lange nætter i en gammel bunker uden søvn.

For så skal der drikkes champagne. Det er nemlig en drøm af de helt store, der går i opfyldelse.

I halvandet år har den 19-årige danske sangerinde sammen med sit band, The Inbred Famly, kæmpet en lang og sej kamp for at få udgivet deres musik.

Har lavet det hele
Emma Acs har selv skrevet musikken og teksterne til sangene, og så har hun også selv produceret dem sammen med bandet. Derudover står hun også bag det kunstneriske udtryk på albummets cover.

- Jeg elsker hele skabelsesprocessen, og det er en fed fornemmelse at kunne lave nogle ting, der har samme kaliber som det, man hører på sin Ipod, siger hun.

Men vejen for at få albummet ud har været lang. Albummet er blevet til i en gammel bunker på Østerbro, hvor bandet selv har indspillet deres sange. Og fodarbejdet med at få det ud til folket, har de også selv sørget for.

Slog døren ind
- Vi gik selv ind i DR Byen til P3 og afleverede vores første single 'We make sense', fortæller Emma Acs om det første skridt, bandet tog ind i danskernes bevidsthed.

Nu er hun tættere end nogensinde på drømmen om at kunne leve af sin musik, for P3 tog singlen til sig.

Siden da er der kommet en booker og et pladeselskab til, og Emma Acs har med sin selvdefinerede 'orientalske bubblegum pop' netop varmet op for det danske succes-band 'The Rumour Said Fire' på deres turné.

Pengene er brugt
Men det er stadig begrænset, hvor meget champagne der er råd til.

- Vi har investeret alt i denne plade. Der er kun lommeuld tilbage, griner sangerinden.

- Jeg er på SU, og om eftermiddagen har jeg arbejdet i butik for at kunne finansiere albummet, fortæller Emma Acs, der dog ikke er i tvivl om, at det har været det hele værd.

- Jeg kan stadig ikke helt forstå, at jeg endelig får lov at udgive min egen musik, og ikke mindst at vi er nået så langt, at folk i branchen for alvor tror på os. Men det er den fedeste følelse i verden, siger hun.