Dodos bossa-nova-drøm

Benny Andersen tilsat danserytmer er opskriften på sangerindens første soloplade

Dodo - hjemme i privaten i Lyngby. (Foto: Linda Johansen)
Dodo - hjemme i privaten i Lyngby. (Foto: Linda Johansen)

- Det gode kommer til den, der venter, griner 48-årige Dodo Gad, mens hun serverer kaffe i privaten i Lyngby, og der i baggrunden lyder stilfærdig musik med bossa nova-rytmer fra cd-maskinen.

- Jeg har drømt og snakket med the Dodos i 10 år om at lave en solo-plade. Nu er den her, skøøøønt, jubler Dodo, der i dag får udsendt albummet 'Dodo Benny Bossa'.

Det er faktisk den cd, der spiller på anlægget, og hun er umanerligt tilfreds med den.

- Jeg er meget glad. Det er et lykkeligt bekendtskab, erklærer hun.

Det er heller ikke en hvilken som helst sangskat, hun har kastet sig over ved denne lejlighed. Det er sange fra den danske nationalskat leveret af Benny Andersen, der ellers er mest kendt for sit musikalske samarbejde med nationalskjalden Povl Dissing.

Turde ikke
Og i Dodos tilfælde udsat for bossa nova-rytmer for at distancere sig fra de skræmmende perfekte udgaver med veteranerne.

– Har Dissing hørt dine versioner?

– Jeg ved, Benny har fortalt ham om projektet, men det er ikke et forsøg på at gå ham i bedene. Det er der heller ikke nogen, der kan. Deres versioner er klassikere. Det var også derfor, jeg ikke turde røre dem til at starte med, for frygten for at falde igennem er der hele tiden et eller andet sted.

Dodo og 81-årige Benny Andersen mødte hinanden første gang, da de begge blev spurgt, om de ville være ambassadører for Lyngby som Unicef-by i 2009.

– Jeg spottede ham i forsamlingen og gik over og præsenterede mig. Måske skulle vi lave noget sammen, spurgte jeg, og det førte så til, at vi spillede en koncert i kulturhuset i Lyngby.

Med på scenen
– Benny tog mig med på scenen ved nogle andre lejligheder, og hen og vejen kom folk hen til mig og sagde, at jeg da skulle lave en Benny Andersen-plade. Nej, det tror jeg ikke, jeg skal.

– Men så alligevel ... De sange levede jo i mig, og jeg begyndte at tænke, hvordan jeg kunne lave dem, så de adskilte sig fra Dissing/Benny-traditionen. Og så legede jeg 'hvilken plade vil du tage med på en øde ø?'. En af dem er 'Getz-Gilberto', der skabte et bossa-hysteri i USA i midten af 60'erne med numre som 'The Girl from Ipanema'. Det blev nøglen til pladen.

– Hvad siger Benny Andersen til det?

– Han kan godt li' det. Jeg har set ham danse rundt her på gulvet, mens han hørte musikken. Han synes, det er sjovt at høre en kvinde fortolke det der Svante-univers anno 2011.