Danmarks største dj er død

Den aarhusianske dj og P3-radiovært Kjeld Tolstrup er død. Han blev kun 45 år

Kjeld Tolstrup har i sin lange karriere spillet til fester over alt i Danmark. (Foto: Peter Hove Olesen)
Kjeld Tolstrup har i sin lange karriere spillet til fester over alt i Danmark. (Foto: Peter Hove Olesen)

Kjeld Tolstrup blev født i Aarhus den 27. juni 1965. Siden begyndelsen af 80'erne har han været en af Danmarks førende dj's. Han var kendt, elsket og respekteret af den danske musikscene, hvor han igennem sin lange og imponerende karriere slog sine folder bag pladespillerne.

Hans pladesamling talte efter sigende 30.000 runde sorte skiver, og listen over steder, han har spillet i både ind- og udland er længere end en telefonbog og tæller blandt andet klubben Ministry Of Sound i London.

Dødsfaldet indtraf efter længere tids sygdom og en hospitalsindlæggelse. Bisættelsen finder sted lørdag klokken 12.00 i Hans Tausens Kirke på Islands Brygge.

- Han sov stille ind efter at have været meget syg på det seneste, bekræfter Kjeld Tolstrups manager Laura Ilsøe til ekstrabladet.dk

Stoffer og medfødt hjertefejl
Der er endnu ingen officiel udmelding om dødsårsagen. I et interview med Politiken tidligere på måneden i forbindelse med Tolstrups 30-års jubilæum fortalte han, at han for nogle år siden havde fundet ud af, at han havde en medfødt hjertefejl, hvilket havde fået ham til at lægge sit liv om.

Tidligere på året talte Kjeld Tolstrup åbent og ærligt om stoffer med Berlingske. Her kom det frem, at han har været forbruger af både coke og ecstasy. Første gang han brugte de hårde stoffer var i 1984. Sidste gang var i 2000, da han fik konstateret en medfødt hjertefejl.

Indlagt for en mindre ting
Tolstrups manager Laura Ilsøe kender ikke den præcise dødsårsag, men oplyser, at det ikke var noget livstruende Tolstrup var indlagt for.

- Jeg har faktisk ikke den præcise årsag. Han var syg i forbindelse med hans hjertefejl, og har fået medicin i forbindelse med det. Men den præcise årsag til dødsfaldet kender jeg faktisk ikke. Det har jeg ikke fået at vide, siger Laura Ilsøe.

Hvorfor var han indlagt?

- Jamen det var egentligt en mindre ting. Han skulle have ændret på sin medicin. Hvordan selve dagene op til har forløbet, kan jeg ikke svare på, siger Laura Ilsøe.

Fra cykel til Ferrari
I forbindelse med sit 25-års jubilæum som dj talte Tolstrup med musikmagasinet Soundvenue. Her fortalte han blandt andet om oplevelsen med at spille på den verdensberømte Ministry Of Sound-klub.

- Første job på Ministry of Sound i '91 gjorde simpelthen et så stort indtryk på mig. På det tidspunkt var det klubben. Det var den klub i verden hvor alle top-djene spillede, og jeg var hyret med Todd Terry, David Morales og med Chemical Brothers som opvarmning. At spille der var ligesom at have kørt cykel hele sit liv og så blive sat i en Ferrari, sagde Kjeld Tolstrup til Soundvenue

Tolstrup optrådte desuden til Sensation i Parken i København i november 2008.

Fast inventar på P3
På sin MySpace-side beskriver Kjeld Tolstrup sig som heteroseksuel agnostiker født i stjernetegnet krebs. Under ryge og drikkevaner er svaret angivet til: Ja / Ja.

Tolstrups Facebook-side kan man se, at han lader sig inspirere af så forskellige personer som Barack Obama, Eric Cantona og Oprah Winfrey samt Kim Schumacher, Steffen Brandt, C.V. Jørgensen og Flemming Østergaard.

Udover sin karriere som dj var Kjeld også fast inventar på P3.

Her var han tilbagevendende gæste-dj, på radioprogrammet De Sorte Spejdere og har de seneste år sammen med kollegaen Le Gammmeltoft været vært på programmet Unga Bunga. Gammeltoft og Tolstrup ejer desuden sammen pladeselskabet Sound of Copenhagen.

Kjeld Tolstrup fik tildelt æresprisen ved Danish DeeJay Awards i 2002 - Kim Schumachers DeeJay-Pris.